Laika ziņas
Šodien
Migla
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Garšos aukstā janvārī

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Ķirbju krēmzupa ar grauzdētām ķirbju sēklām un die

1 porcijai vajadzēs: 400 g ķirbja, 80 g kartupeļu, 1 nelielu burkānu, 1 nelielu sīpolu, 1 ķiploka daiviņu, 25 g saldā krējuma, eļļu vai sviestu apcepšanai, 1 krustnagliņu, ķirbju sēklas un diedzētus asnus dekorēšanai
1. Ķirbi atdala no mizas, sviestā vai eļļā apcep krāsnī ~ 20 min.
2. Burkānus, sīpolu, ķiploka daiviņu nomizo un apcep katliņā, kurā uzkarsēta eļļa vai sviests. Nedaudz uzlej ūdeni (uzvārītu un atdzesētu), tad pievieno nomizotus kartupeļus.
3. Kad viss sāk vārīties, pievieno apceptu ķirbi. Kad visi sakņaugi un dārzeņi ir mīksti, pievieno sāli pēc garšas, kā arī krustnagliņu.
4. Visu sablendē un izkāš caur sietu.
5. Vēlreiz visu uzkarsē un pievieno saldo krējumu. Pasniedzot pārber ar ķirbja sēklām, kuras pirms tam apgrauzdē, un dekorē ar diedzētiem ziemas asniem.

Laša - garneļu, saldkrējuma un kokospiena zupa

1 personai vajadzēs: 30 g (1/2) selerijas kāta, 50 g laša, 1/2 tomāta bez sēklām, 30 g garneļu, 3 mīdijas čaulā, 1 nelielu sīpolu, 1 burkānu, 20 g kokosa piena, 25 g saldā krējuma, sviestu vai eļļu, citrona daiviņu (sulai), dilles vai maurlociņus, 1 ķiploka daiviņu
1. Uzkarsē sviestu vai eļļu katliņā, pievieno smalki sagrieztus selerijas kātus, sīpolus, burkānus un ķiploka daiviņu. Apcep līdz tie zeltaini un mīksti.
2. Pievieno laša gabaliņus, tomātus un aplej ar ūdeni (uzvārīts un atdzesēts). Uzvāra un pievieno kokosa pienu, saldo krējumu, garneles un mīdijas čaulā un turpina vārīt līdz pirmajam burbulim.
3. Lej traukā, kurā zupa tiks pasniegta. Pievieno citrona sulu, kuru izspiež no vienas nelielas citrona daiviņas. Var papildināt ar dillītēm un svaigiem maurlociņiem.

Liellopu gaļas un sīpolu zupa

1 personai vajadzēs: 100 g liellopu gaļas filejas, 100 g sīpolu, 1 ķiploka daiviņu, 30 g puravu, 1 zariņu timiāna, 1 ēd.k. tomātu pastas, sāli, piparus pēc garšas, eļļu vai sviestu
1. Sīpolus, puravus un liellopu gaļas fileju sagriež salmiņos un liek katliņā ar uzkarsētu eļļu vai sviestu.
2. Nedaudz visu apcep, aplej ar ūdeni un pievieno timiāna zariņu.
3. Uz atsevišķas pannas apcep ķiploka daiviņu un izkarsē tomātu pastu. Pievieno sīpoliem un gaļai. Uzvāra.
4. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Zupai jābūt viegli pikantai.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?