Garšos bērniem un sievām
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Cepti cukini, tomāti un zilie sīpoli
4 vajadzēs: 2 tomātus,
1 cukini (ap 200 g), 3 zilos sīpolus
(tie maigāki nekā baltie), 4 kazas siera bumbiņas (var izmantot
fetas sieru), olīveļļu apslacīšanai
Tomātus, cukini sagriež 0,5
cm biezās šķēlēs, sīpolus arī sašķēlē biezās ripās un pamīšus kārto
cepamtraukā (cepšanai cepeškrāsnī) vai pannā (cepšanai uz plīts).
Uz pannas dārzeņi izcepsies dekoratīvāk, cepeškrāsni - garšīgāk,
sulīgāk. Lai krāsaināk, var izmatot dažādu krāsu tomātus un cukini.
Dārzeņus pārslaka ar olīveļļu, uzber timiānu un cepeškrāsni 160
grādos cep 15 minūtes. Uz pannas apcep, līdz tie zeltaini brūni.
Pēc 10 min cepšanās dārzeņiem pa virsu uzmet kazas sieru un cep vēl
5 min.
Ļoti laba piedeva jēra ēdieniem, bet var ēst arī vienus
pašus.
Bez nosaukuma
4 vajadzēs: 300 g ķirbja, 250 g tomātu, 100 g burkānu, 100 g
selerijas saknes, 100 g sīpolu, seleriju kātus, divas daiviņas
ķiploka, baziliku, 200 g ūdens, 200 g saldā krējuma
Katliņā
ielej olīveļļu, ieber un viegli - lai knapi zeltaini un eļļa iegūst
ķiploku aromātu - apcep sagrieztus sīpolus un ķiplokus. Tad pieber
pārējos dārzeņus, izņemot tomātus.
1 min visu paviļā eļļā, tad
pielej ūdeni. Uz lēnas uguns 20 minūtes visu vāra. Pēc tam pieliek
sagrieztus tomātus. Ja luste, iepriekš tomātus var noplaucēt un
nomizot miziņu. Vāra vēl 5-7 minūtes. Beigās pieber sāli, piparus,
pielej saldo krējumu. Uzvāra un nogriež uguni. Pagaida trīs
minūtes, lai atdziest, un tad visu samaļ blenderī. Pasniedz ar
tosterā apbrūninātu un mazos gabaliņos sagrieztu tostermaizi. Lai
vēl garšīgāk, grauzdiņus iepriekš var apcept sviestā. Bet ļoti labi
garšos tāpat. Dekorācijai - pāris piļu bazilika pesto.v
Bez nosaukuma
4 vajadzēs: 4 saldās kukurūzas vālītes, 5 tējkarotes sviesta,
pusi sarkanā čili pāksts bez sēklām
Kukurūzas vālīti izņem no
apvalka, liek verdošā ūdenī, kam iepriekš pievienota tējkarote
sviesta un pustējkarote cukura - aromātam. Vāra 5-10 minūtes. (Var
izmantot lopbarības kukurūzu, tā jāvāra 2 reizes ilgāk). Uz pannas
izkausē atlikušo sviestu, pieber sāli un piparus pēc garšas un
gabaliņos sagrieztu čili. Samaisa. Kukurūzu liek traukā un
pasniedz, pārlietu ar sviesta un čili mērci.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri