Gavēņa laika ēdieni
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Pildīta zivs ar svaigu sieru, spinātiem un rīsiem
4 personām vajadzēs: 4 foreles, 200 g spinātu, 200 g
Filadelfijas siera, 250 g basmati rīsu, 100 g sīpolu, 10 g ķiploku,
20 g Indijas riekstu, citrona pusīti, 20 g sviesta, sāli un piparus
Forelēm no augšas izņem muguras asakas. Novāra rīsus. Spinātus,
sīpolus un ķiplokus apcep, tad samaisa ar svaigo sieru, rīsiem un
riekstiem un pilda zivīs. Tad tās liek cepeškrāsnī un cep 175 °C
aptuveni 10-12 min. Pirms pasniegšanas uzspiež citrona sulu un
uzliek sviesta gabaliņu.
4 personām vajadzēs: 400 g panīra
siera, 4 rupjmaizes šķēles, 150 g ābolu, 2 ēd. k medus, citronu,
sviestu cepšanai, 1/2 tējk. kanēļa, piparmētru lapiņas
Nomizo
ābolus. Panīru, maizi un ābolus sagriež līdzīgos gabalos. Maizi
apcep sviestā, tad pievieno medu, ābolus un sieru, uzspiež citrona
sulu, uzkaisa kanēli. Visu nedaudz apcep un kārto uz šķīvja. Dekorē
ar piparmētru lapiņām.
Turku zirņi saldkrējuma sojas mērcē ar ceptu sieru
4 personām vajadzēs: 200 g turku zirņu, 500 g panīra
(Valmieras piena jaunais piena produkts), 200 g tomātu, 250 g
cukini, 200 g puravu, 10 g ķiploku, 200 ml saldā krējuma, 3 ēd. k.
sojas mērces, 2 ēd. k. sezama sēklu, eļļu cepšanai, sāli un
piparus
Zirņus iemērc, lai uzbriest. Tad tos novāra gatavus.
Dārzeņus sagriež kubiņos un apcep, pieber klāt novārītos zirņus,
pievieno saldo krējumu, soju, sezama sēklas un maigi vāra, līdz
mērce sabiezē. Panīru sagriež šķēlītēs un apcep garšvielās.
Visu kārto uz šķīvja un pasniedz.
Sakņaugu zupa ar skābo krējumu
4 personām vajadzēs: 60 g biešu, 60 g seleriju sakņu, 60 g
rāceņu, 60 g kartupeļu, 60 g burkānu, 50 g sīpolu, 4 ēd. k.
krējuma, 1 tējk. timiāna, 1 ēd. k diļļu, 1 ēd. k. pētersīļu, sāli
un piparus pēc garšas
Sakņaugus nomizo, sagriež smalkos
salmiņos. Liek vārīties ūdeni ar garšvielām, tad katlā ieber
sakņaugus un pavāra aptuveni 5 min. Gatavo virumu lej šķīvī un
pasniedz ar skābo krējumu.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri