Ģedertes Minūtes gaspačo
Sastāvdaļas: ķiploks, sīpols, tomāti, gurķi, paprika, piparmētra, baziliks un pētersīļu lapas, vasabi, olīveļļa, ledus
Kā pagatavot? Blenderī ielej tomātu vai dārzeņu sulu, pievieno 3-4 tomātus, sīpolu, daiviņu ķiploka, 2 gurķus, papriku, no tūbiņas izspiež aptuveni 2 cm vasabi, pievieno sāli, piparus, nedaudz piparmētru, zaļumus, 2 ēd. k. olīveļļas un pusglāzi ledus. Visu sablenderē un servē ar piparmētru lapiņām. Ja ir laiks, gurķus smalki sagriež un atsevišķi pievieno sablenderētajai tomātu masai. Zupai var pievienot arī marinētu gurķi, kinzu, skābu krējumu vai baltmaizes grauzdiņus.