Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Grandu duelis un divas sensācijas

Savu pasaku un kārtējo sensāciju turpināt būs iespēja Velsas un Islandes futbola izlasei 2016. gada Eiropas čempionātā, kur šajā nedēļas nogalē tiks aizvadīti pēdējie trīs ceturtdaļfināla mači. Centrālais būs grandu Vācijas un Itālijas duelis sestdien, bet divos citos pāros gaidāmas «Dāvida cīņas pret Goliātu» - Velsa pret Beļģiju un Islande pret Franciju.

Pasaules čempionvienības Vācijas izlases futbolisti pēdējās dienās spiesti nemitīgi atkārtot pašu sacerēto mantru - fakts, ka Vācija vēl nekad Eiropas čempionāta finālturnīros nav uzvarējusi Itāliju, neko nenozīmē. Droši vien tā tas tiešām arī ir, taču psiholoģisko pārsvaru tas droši vien dod itāļiem, bet vāciešiem rada papildu spiedienu.

Daži jau steidz nominēt turnīra vērtīgākā spēlētāja balvai Vācijas izlases aizsardzības balstu Džeromu Boatengu. Vēl nevienus vārtus neielaidušās izlases aizsardzībā Boatengs paveic patiešām lielisku darbu, bet tas viss vēl var mainīties.

Sensacionālo Eiropas čempionāta debitanšu Islandes un Velsas sakarā gan vērts paturēt prātā, ka tagad gan nevarēs vairs būt ne runas par šo valstsvienību nenovērtēšanu no pretinieku puses. Gan Beļģija, gan Francija noteikti attieksies pret saviem pretiniekiem nopietni un ar cieņu. Abu favorītu treneri redz panākuma iespēju ar uzbrukumiem flangos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Vācija 55% Itālija 45%

Līderi: Mesits Ezils, Džeroms Boatengs, Jūliāns Drakslers
Trumpis: aizsardzība. Vācija ir vienīgā komanda, kas turnīra gaitā vēl nav ielaidusi nevienus pašus vārtus. Nav tā, ka aizsargi neļautu pretiniekiem neko izdarīt, taču tādās reizēs vietā ir Manuels Neijers. Ir problēmas ar standartsituācijām aizsardzībā.
Trūkums: vārtu gūšanas iespēju realizācija ir vāciešu galvenā problēma. Nerealizētais 11 metru soda sitiens pret Slovākiju to tikai pasvītroja. Smailes uzbrucēja meklējumi turpinās.
Iespaidīgākā epizode turnīrā: Boatenga pirmais vārtu guvums valstsvienības kreklā. Tas ir reti, ka stūra sitiena izspēles laikā centra aizsargs ir ārpus soda laukuma. Un vēl retāk - ka viņš gūst vārtus ar tālsitienu.
Līderi: Džanluidži Bufons, Džordžio Kjellīni, Leonardo Bonuči
Trumpis: nepiekāpība divcīņās un trenera Antonio Kontes spēles plānu atbilstība līdz šim devuši itāļiem vēlamo rezultātu (izņemot maču ar Īriju, kam vairs nebija nozīmes).
Trūkums: izvēle vidējā līnijā bija skopa pat pirms turnīra sākšanās, bet nu vēl arī traucē Tjagu Motas diskvalifikācija un Danieles De Rosi problēmas ar fizisko kondīciju. Komandai, kas balstās uz ātrām kājām presingā un pretuzbrukumos, tas ar katru nākamo spēli maksās aizvien dārgāk.
Iespaidīgākā epizode turnīrā: pirmais puslaiks pret Spāniju bija viens no labākajiem, ja ne labākais, kādas komandas izpildījumā šajā turnīrā. Pret spāņiem tā nebija spēlēts gadiem ilgi.

Velsa 45% Beļģija 55%

Līderi: Garets Beils, Ārons Remzijs, Džo Alens
Trumpis: Gareta Beila izpildītie soda sitieni ir bīstamākais velsiešu ierocis, bet efektīvi ir arī viņu pretuzbrukumi. Beila eksplozīvais starta ātrums komplektā ar Remzija driblu un Alena tālajām piespēlēm neļaus atslābt ne uz brīdi.
Trūkums: aizsardzība pret flanga spēlētājiem. Cenšas to kompensēt ar skaitliski kupliem aizsardzības vaļņiem. Tādi mēdz novest pie neveiksmīgiem rikošetiem.
Iespaidīgākā epizode turnīrā: 3:0 uzvara pār Krieviju un Beila realizētie soda sitieni. Krievu sagrāvē velsiešiem bija tik daudz vārtu gūšanas iespēju kā nevienai citai izlasei Francijā. Pat malējais aizsargs Nīls Teilors paguva gūt pirmos vārtus valstsvienībā.
Līderi: Edens Azārs, Kevins De Bruine, Tibo Kurtuā
Trumpis: daudzveidīgi un individuāli meistarīgi izpildītāji vidējā un priekšējā līnijā. Var izvēlēties vairākus dažādus risinājumus un akcentus, kā gūt vārtus.
Trūkums: lai gan jau tā izretinātās aizsargu rindas papildina arī Tomasa Vermālena diskvalifikācija, galvenais robs šķiet trenera taktiķa prasmes. Beļģija kvalifikācijas ciklā spēlēja vienā grupā ar Velsu, divos mačos negūstot nevienus vārtus. Varētu būt tādas pašas problēmas pret trim centra aizsargiem, kādas bija slovākiem, - apspēlētāji atdursies pret piesedzēju.
Iespaidīgākā epizode turnīrā: pēdējās 13 minūtes astotdaļfināla mačā pret Ungāriju. Ja beļģiem ļauj spēlēt atklātu futbolu, viņi samīs pretiniekus. Velsieši negribēs nonākt iedzinējos pirmie.

Francija 60% Islande 40%

Līderi: Antuāns Grīzmans, Dimitri Pajē, Pols Pogba
Trumpis: individuāli meistarīgi izpildītāji priekšējā līnijā. Kad tas bija vajadzīgs, uzbrūkošie pussargi allaž ieslēdza citus ātrumus un panāca savai komandai nepieciešamo rezultātu.
Trūkums: nepietiekami jaudīgs sniegums maču sākumos. Lauvas tiesu savu vārtu francūži turnīrā guvuši mača izskaņā. Pozitīvā ziņa gan ir tāda, ka galvenajam trenerim Didjē Dešāmam līdz šim vienmēr izdevies maču gaitā veikt nepieciešamās taktiskās izmaiņas. Ak jā, un vēl - abus vārtus turnīrā francūži ielaiduši pēc 11 metru soda sitieniem. Jāuzmanās savā soda laukumā.
Iespaidīgākā epizode turnīrā: emocionālā ziņā - Dimitri Pajē uzvaras vārtu guvums turnīra atklāšanas mačā pret Rumāniju.
Līderi: Gilfijs Sigurdsons, Ragnars Sigurdsons, Kolbeins Sigtorsons
Trumpis: disciplīna, pašaizliedzība, aukstasinība pretinieku soda laukumā. Komandas gars ir islandiešu galvenais trumpis, elements, kurā diez vai kāda cita komanda varētu viņus pārspēt.
Trūkums: meistarības trūkums. Nebūt ne visiem Islandes izlases futbolistiem, protams, bet dažam labam pamatsastāva spēlētājam pret Franciju nebūs daudz ko likt pretī. Atliks vien paļauties uz līdz šim noderējušo bezbailību, sportisko nekaunību un milzu gribasspēku.
Iespaidīgākā epizode turnīrā: atspēlēšanās pret Angliju. Sensacionāli bija gan rezultātu izlīdzinošie, gan uzvaras vārti.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?