2 personām vajadzēs: 400 g laša fileju, 300 g kabaču, 100 g
kartupeļu, 2 daiviņas ķiploku
Lasi apcep uz grila (vai uz
pannas, vai pēc vēlēšanās var vārīt), uzber sāli, piparus un liek
cepeškrāsnī 175 grādos. Cep aptuveni 8 min. Kabaci (100 g) un
kartupeļus sagriež mazākos gabaliņos un liek vārīties kopā ar
ķiploku. Kad dārzeņi mīksti, nolej ūdeni un visu sablenderē
viendabīgā masā, pieliek garšvielas - sāli, piparus pēc garšas.
Biezeni var pasniegt gan siltu, gan aukstu.
No pārējā kabača
pagatavo ātros salātus: kabaci nomizo un sagriež smalkās
strēmelītēs, sajauc kopā ar baltvīna etiķi, cukuru, sāli, pipariem
(pēc garšas). Marinādei var pievienot izkaltētu biešu pulveri - tas
piešķir salātiem skaistu sarkanīgu nokrāsu.
Visu kārto uz
šķīvja, lasim virsū liek ātros kabaču salātus. Salāti ir skābeni,
tāpēc citrons nebūs nepieciešams. Ēdienu dekorē ar ziediem vai
zaļumiem.