Havjera grilēšanas ābece
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Zaļā mērce grilētai zivij - salsa verde Liellopu
Tomātu, sīpolu, ķiploku, pētersīli (kinzu vai koriandru)
sablenderē un uzziež zivij. Pasniedz trauciņā arī, kad zivs
gatava.
Pēc garšas ņem piparus, kaltētu sarkano čili,
apelsīnu sulu, tomātu mērci, sāli, cukuru. Visu sablenderē un
uzvāra.
Apcep tomātus, sīpolus, ķiplokus un svaigu sarkano čili
piparu. Visu sablenderē un uzvāra. Pievieno sāli pēc garšas.
Produktu gatavošana grilēšanai
Liellopu vai cūkas filejas gabalu pārkaisa ar sāli un svaigi
maltiem melnajiem pipariem, pārziež ar olīveļļā samērcētu otu.
Sīpolgalvu pārgriež uz pusēm, un, lai tā neizjuktu, katru pusi
šķērsām uzdur uz koka irbulīša.
Cukīni griež garenās šķēlēs,
baklažānus - ripās, tomātus uz pusēm, ķiploka galviņai nogriež
trešdaļu, atlikušās 2/3 liek uz restēm. Sagatavotos dārzeņus
pārziež ar olīveļļu.
Zivij izņem iekšas, apsāla, apziež ar zaļo
mērci, iekšā ieliek citrona šķēles. Šādi sagatavotu zivi var vienu
stundu paturēt ievilkties, bet var arī tūlīt kārtot follijā un
izvietot uz restēm.
Zivi 250 grādu temperatūrā grilē 10 min,
gaļu - 20 min (atkarībā no gaumes). Liellopu gaļa ir gatava, kad tā
apbrūnējusi, bet iekšā vēl mazliet iesārta.
Restītes nevajag
ieziest ar olīveļļu, tad uz grilējuma spilgtāk iezīmēsies restīšu
raksts.
Grilē visu filejas gabalu, to sagriež, pasniedzot
galdā.
Zemenes ar tekilu
Vienkāršāk vairs nevar būt. Zemenes pārgriež uz pusēm. Liek trauciņā. Sagatavo mērci no medus, laima sulas un svaigām sakapātām piparmētrām, ko sajauc kopā. Ja nav jāsēžas pie stūres vai zemenes nav paredzētas bērniem, mērcei pievieno labu tekilu.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri