Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Injesta un ballīte

2012. gada Eiropas čempionāta fināla atkārtojums šoreiz jau astotdaļfinālā. Pirmdien Francijā tiks noskaidroti pēdējie divi Euro 2016 ceturtdaļfinālisti. Centrālajā duelī čempione Spānija mērosies spēkiem ar Itāliju, kas naska uz pārsteigumiem, otrajā pārī Anglija cīnīsies ar Islandi.

Spānija un Itālija spēlēja savā starpā Euro 2012 finālā, un toreiz spāņi uzvarēja bez variantiem ar 4:0. No tā mača uz mūžīgiem laikiem futbola vēsturē iegājis vēsturiskais kadrs, kurā spāņu pussargs Andress Injesta ar bumbu ir sešu (!) itāļu ielenkumā un piespēlē precīzi komandas biedram pat šādā situācijā. Abu komandu sastāvs kopš tiem laikiem ir ievērojami mainījies, bet Injestas loma Spānijas izlasē kļuvusi tikai lielāka.

Ne velti Itālijas sporta mediji pirms spēles koncentrējas uz to, kā apturēt tieši Injestu, kurš nu jau vienatnē diriģē savas valstsvienības saspēli, izlašu pensijā dodoties Čavi Ernandesam un Čavi Alonso. Tiek paredzēts, ka itāļi Injestam šajā mačā pieliks vienu ēnu - spēlētāju, kurš sekos līdzi katram Injestas solim. Par reālāko pretendentu uz šādu lomu min Marko Parolo. «Viņš ir brīnišķīgs spēlētājs, viens no maniem elkiem, kad es biju jaunāks, kad viņš jau spēlēja vadošajās līgās, kad es vēl tikai tiecos nokļūt tajās. Tā man būs satriecoša sajūta [spēlēt pret Injestu], taču tai pašā laikā domāju, ka tāda līmeņa spēlētāji ir apturami tikai ar kolektīvām komandas pūlēm. Ja tu nokļūsti pret viņu viens pats, viņš ir tik spēcīgs, ka viņu nevar apturēt. Ja mēs varam spēlēt pret viņu kopā, varēsim viņu ierobežot - Spānijas svarīgāko spēlētāju,» sacīja Parolo. Viņa komandas biedrs Andrea Barzalji nosauca Injestu par vienu no visu laiku labākajiem pussargiem un labāko pēdējos 10-15 gados.

Lai gan grupu turnīra pēdējā spēlē spāņi zaudēja (1:2 Horvātijai), čempionu treneris Visente del Boske negrasās neko mainīt savas komandas spēlē. «2010. gada Pasaules kausa finālturnīru sākām ar zaudējumu Šveicei un turpinājumā neko nemainījām. 2012. gada Eiropas čempionātu sākām ar neizšķirtu pret itāļiem un atkal neko nemainījām,» norādīja del Boske uz diviem turnīriem, kuros viņa vadītā valstsvienība triumfējusi. 2014. gada PK finālturnīru, kas tika sākts ar 1:5 zaudējumu Nīderlandei, viņš pieminēt nevēlējās.

Otrajā pārī favorīts ir izteiktāks. Angļiem ir jābūt pārspēkam pār sīksto Islandi, kas gan līdz šim turnīrā vēl nav izjutusi zaudējuma rūgtumu. «Esam pārāk maza nācija, lai mums būtu armija, tāpēc mūsu komandas - futbola, handbola, basketbola, sieviešu un vīriešu - ir sava veida mūsu armijas, ar kurām cīnāmies laukumā pret saviem pretiniekiem, ja tā var teikt. Tas ir mūsu nacionālā lepnuma veids,» pirms spēles norādīja viens no diviem Islandes galvenajiem treneriem Helmirs Halgrimsons. Otrs islandiešu galvenais treneris Larss Lāgerbeks, savulaik vadot Zviedrijas izlasi, nekad netika zaudējis Anglijai, kuru viņš sakās pazīstam labi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Itālija 45% Spānija 55%

27.VI 19.00 astotdaļfināls
Komentārs: itāļi ir vieni no nedaudzajiem, kas var apturēt Spāniju. Euro 2012 fināla atkārtojums gan būs tikai uz papīra. Praksē tās jau ir divas ļoti dažādas komandas. Jo ilgāk Bufons paliks nepārspēts, jo labākas iespējas itāļiem būs uzvarēt. Līdz šim 35 savstarpējos mačos abām izlasēm ir pa 10 uzvarām un 15 neizšķirti. Antonio Konte lūkos nosvērt svaru kausus itāļu labā.

Komentārs: salīdzinājumā ar to Spāniju, kura triumfēja EČ 2012. gadā, šī gada sastāvs šķiet vājāks. Par Itāliju droši vien var sacīt līdzīgi, bet spāņu novājināšanās šajā laikā šķiet ievērojamāka. Spāņu pamatsastāva uzbrucējs Alvaro Morata ir labi pazīstams ar lielu daļu Itālijas izlases aizsargu. Tam var būt sevišķa nozīme arī pēcspēles sitienu sērijā, ja spāņi pieļaus nonākšanu līdz tam.

Anglija 60% Islande 40%

27.VI 22.00 astotdaļfināls
Komentārs: Rojs Hodžsons pēc perfektas kvalifikācijas un mediju glaudām pa spalvai finālturnīrā ticis daudz kritizēts un pamācīts. Gan pamatoti, gan ne tik ļoti. Viņa pārāk lielā atkarība no mediju spiediena, kas lika par sevi manīt grupu turnīra pēdējā spēlē, traucē viņam strādāt brīvi. Traucē pašiem futbolistiem darīt to, ko viņi prot vislabāk. Taču meistarības pārākums pār Islandi viņiem ir.

Komentārs: Islandes iekļūšana astotdaļfinālā nepārsteidz, bet veids, kādā tas tika sasniegts, gan. Francijā nav ne miņas no tās drosmīgās un divcīņās bezbailīgās Islandes, kas spēlēja vienā kvalifikācijas grupā ar Latviju. Disciplīna un kārtība gan mēdz sist pušu meistarību, bet play-off spēlēs tādi favorīti kā angļi pret viņiem beidzot ies patiešām uz visu banku.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?