Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

«Izcēla» labu startu sezonai

«Šī nu ir tā reize, kad vislielākās uzslavas un pateicība jāsaka komandai par smago un neatlaidīgo darbu. Tika ieguldīts tiešām liels darba apjoms, lai rezultāts būtu tāds, kādu visi vēlas,» pēc uzvaras 2016. gada sezonas pirmajā posmā Eiropas čempionātā motokrosā kvadricikliem sacīja pagājušā gada čempions Edgars Meņģelis.

Dānijas posmā vienam no sezonas galvenajiem favorītiem nemaz neklājās tik viegli. «Jau piektdien, izstaigājot trasi, konstatēju, ka tā ir diezgan pamīksta, jo iepriekš bija lijis. Tāpēc bija jāmaina riepas, amortizācija, citi kvadricikla uzstādījumi, par ko paldies komandai!»

Francijas komandu By Rapport-PSR-BUD Racing pārstāvošais latvietis kvalifikācijā uzrādīja otro labāko rezultātu, par četrām sekundes desmitdaļām zaudējot 2014. gada čempionam un savam galvenajam konkurentam Maikam van Grinsvenam no Nīderlandes.

«Trases specifika bija tāda, ka ļoti daudz ko izšķīra labs starts. Bija lielas špūres izbraukātas, apakšā akmeņi, nebija daudz vietu, kurās varētu veikt apdzīšanu,» uz svarīgākajiem faktoriem sacīkstes laikā norādīja Meņģelis. Pirmajā braucienā neizdevās izpildīt šo uzdevumu, jo pēc starta viņš bija tikai piektais un mazliet vēlāk atkrita arī uz sesto pozīciju. Sacīkstes gaitā divi konkurenti tika apsteigti, bet vēl divus pievīla tehnika, un finišā Meņģelis iebrauca otrais, 18 sekundes aiz uzvarētāja Džo Māsena no Nīderlandes. Savukārt otrajā braucienā Edgaram padevās perfekts starts - izvirzījies līdera godā jau pirmajā līkumā, visas sacīkstes turpinājumā pirmā vieta vairs netika atdota.

«Jau pirmajā braucienā neskrēju pa galvu, pa kaklu uz priekšu, bet braucu mierīgi un izpratu, kādi regulējumi kvadriciklam vēl nepieciešami, tāpēc otrajā braucienā tie bija jau faktiski ideāli,» Meņģelis norādīja uz pakāpenisko tehnikas uzlabošanas faktoru, kas sekmēja panākumu arī visā posmā. Kā jau tehniskajā sporta veidā pienākas, daudz ko izšķir tehnikas konkurētspēja, un šajā lauciņā Meņģelim ir priekšrocības pār daudziem citiem sportistiem. Arī mehāniķis viņam ir ļoti pieredzējis - vīrs, kurš strādājis ar Francijas čempioniem un arī Dakaras rallijreidos.

Par sezonas galveno konkurentu joprojām tiek uzskatīts Dānijas posmu neveiksmīgi aizvadījušais van Grinsvens, kuram Meņģelis pērn nocēla Eiropas čempiona titulu. Abu favorītu duelis ir faktiski vēl viena lappuse latviešu rēķinu kārtošanā ar Danielu Vilemsenu, kurš ilgus gadus cīnījies gan ar, gan pret latviešiem motokrosā ar blakusvāģiem. Vilemsena cilvēki būvē van Grinsvena kvadriciklu.

Kvadriciklu motokrosā nav pasaules čempionāta, ir tikai kontinentālie, tāpēc var teikt, ka Meņģelis startē visaugstākajā līmenī, lai gan atzīst, ka Amerikas čempionāta kopējais līmenis varētu būt mazlietiņ augstāks. Vienas no prestižākajām sacensībām kvadriciklistiem ir Dakaras rallijreids, taču par to Meņģelis vēl nedomā. «Šad tad naktīs varbūt arī esmu kaut ko pasapņojis par dalību Dakarā, kur neviens latvietis ar kvadriciklu vēl nav startējis, taču esmu vēl jauns - jāiekrāj pieredze, kas tajās sacensībās ir svarīgākais. Man vēl azarts galvā.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Edgars Meņģelis

motosportists, kvadriciklists
Dzimis: 1994. gada 29. septembrī
Panākumi: 2015. gada Eiropas čempions, divas uzvaras Eiropas čempionāta posmos, divkārtējs Latvijas čempions, trīs reizes pārstāvējis Latviju Nāciju kausa izcīņā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pēc tam būs kūka

Koncertzāles Cēsis mākslinieciskā vadītāja Inese Zagorska (66) par koncertzāles 10 gadu jubileju, kultūras harmoniju, vēstures mantojumu, jaunām tradīcijām un nākotni.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?