Arheoloģiskas liecības par vīnkopības aizsākumiem teritorijā, kuru šodien ieņem Izraēla, datētas vairāk nekā pirms 7000 gadiem. Par modernās vīnu industrijas dibinātāju tiek uzskatīts slavenās franču baņķieru Rotšildu ģimenes loceklis barons Edmunds Džeimss Rotšilds, kurš 1882. gadā nodibināja Carmel vīna darītavu. Taču tikai ar pagājušā gadsimta astoņdesmito gadu sākumu Izraēlas vīna industrija piedzīvoja patiesu tehnoloģisko revolūciju. Jaunu vīna darītavu dibināšana, augstvērtīgu vīna dārzu dēstīšana, vīna ražošanas modernāko metožu ieviešana lika pilnībā mainīties nozares veidolam. Vēsturiski lielākie vīna dārzu audzēšanas reģioni Vidusjūras piekrastē Shomron un Samson mūsdienās zaudējuši savu nozīmi. Perspektīvākajos apgabalos - Augšgalilejā, Golānas augstienēs un Jūdas kalnos - vīna dārzi atrodas vēsākā klimata joslā, augstienēs un plakankalnēs, pat 1200 metrus virs jūras līmeņa. Aplūkojot vīnogu dažādību, uzkrītoša ir tumšo Bordo šķirņu ekspansija. Dārzos nav sastopams daudz vietējo šķirņu. Vīndari gan par savējām dēvē gaišo Emerald Riesling, kura savulaik radīta Kalifornijā, krustojot Muscadelle un Riesling, kā arī tumšo Argaman šķirni, kura attīstīta Izraēlā, krustojot Carignan un portugāļu Souzao. Tomēr nozīmīgākā loma ir klasiskām vērtībām - Cabernet Sauvignon, Carignan, Merlot.
2007 Yarden Heights wine, Golan Heights winery, Galilee.Pateicoties vulkāniskas izcelsmes bazalta augsnei, prasībām atbilstošām kalnu nogāzēm un plakankalnēm, kā arī vēsajam klimatam, Golānas augstieņu apgabals ir ieguvis otru nosaukumu - Izraēlas vīnu zeme. Trešā lielākā vīnu darītava valstī Golan Heights winery savam populārākajam zīmolam nosaukumu Yarden aizguvusi no Jordānas upes, kura atdala divus nozīmīgus vīna apgabalus - Golānas augstienes un Augšgalileju.Vīndaru radītais Yarden Heights wine apbur un pārsteidz. Tam piemīt lieliska stāja un pievilcīga ilgstoša pēcgarša.
2005 Plato Cabernet Sauvignon, Adir winery, Upper Galilee. Pretēji iepriekšējai lielražotājai Adir ir jauna un moderna boutique vīnu darītava, kura savus vīnus veido no Kerem Ben Zimra vīna dārzos audzētām ogām. Dibināta 2003. gadā, un tās saimnieki salīdzinoši īsā laika periodā īstenojuši augstākos standartus vīnu veidošanas procesā.
Plato vīna aromātā izpaužas vasaras pilnbrieds, kuru papildina maigs krustnagliņu, vērā ņemams ozolkoka un bagātīgs tumšās šokolādes saldenais pikantums. Tas kļūst iespaidīgi pārliecinošs un varens, ļaujot vīnam «uzelpot» glāzē. Vīnam piemīt pārliecinoša un ilgstoša pēcgarša ar šādam vīnogu maisījumam raksturīgu grauzdētu kafijas pupiņu, nedaudz kakao un ciedra koka cigāra kastes pieskaņu.