Jābauda rabarberu laiks
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Rabarberu un burkānu biezzupa
2 PORCIJĀM VAJADZĒS:
3-4 rabarberu kātus,
2-3 burkānus,
vistas buljonu, 150 g saldā krējuma,
Parmas sieru,
1 gab.
vistas fileju, sāli
Rabarberu kātus nomizo, sagriež gabaliņos un
liek sautēties nelielā ūdens daudzumā, kuram pievieno gabaliņos
sagrieztus burkānus. Ūdenim var pievienot vistas sauso buljona
kubiņu vai arī iepriekš pagatavotu vistas buljonu. Kad dārzeņi ir
mīksti, tos sablenderē. Pievieno saldo krējumu un vēl vāra 5-7 min.
Pirms pasniegšanas zupu vēlreiz sablenderē. Pasniedz ar Parmas
siera rozīti, kurā ieliek ceptas vistas gabaliņus.
Rozīti
pagatavo: sarīvētu sieru uzber pergamenta papīram un izlīdzina
plānā kārtā, liek mikroviļņu krāsnī uz 40 sek. Siers būs pakusis,
un to pēc vēlēšanās var tīt kā rozīti, groziņu vai taurīti.
Rabarberu un zemeņu zupa ar vaniļas saldējumu
2 PORCIJĀM VAJADZĒS:
2 rabarberu kātus, cukuru, 200 g
zemeņu, 2 vaniļas saldējuma bumbiņas, piparmētru
lapiņas
Nomizotus rabarberus neilgi vāra cukurūdenī, tad
pievieno notīrītas zemenes un visu sablenderē. Pasniedz dziļā
traukā ar vaniļas saldējumu. Dekorē ar svaigām piparmētru lapiņām
un gareniski smalki sagrieztiem rabarberu salmiņiem.
Zandarts ar grilētiem dārzeņiem un rabarberiem
2 PORCIJĀM VAJADZĒS:
1 zandarta fileju (300-400 g),
2
rabarbera kātus,
1 papriku, 1 cukini,
1 baklažānu,
jāņogas, medu,
sarkanvīnu, sāli, piparus
Zandarta fileju
pārgriež uz pusēm. Uz katras puses liek grilētus garenus rabarbera
gabaliņus, pārkaisa nedaudz ar sāli un pipariem un satin rullīšus.
Tos liek krāsnī 200 grādu temperatūrā uz 7 min. Pasniedz ar
grilētiem dārzeņiem (paprika, cukini, baklažāni), kā arī pievieno
rabarberu čatniju.
Čatniju gatavo: rabarberu sagriež smalkos
kubiņos, apcep un izsautē sarkanvīnā, kuram pievienots nedaudz
medus un jāņogas.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!