Jāceļ galdā arī rundstiķis
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Ķirbju sēklu pesto ar biezpienu uz ceptas rupjmaiz
Receptei nepieciešams: 200 g riekstu ķirbja, 60 g ķiploku, 100 g
biezpiena, 60 g tomātu (filejas), 100 g ķirbju sēklu, 30 g zaļumu
(baziliks, pētersīlis), 30 g ķirbju eļļas, 15 g etiķa, 15 g cukura,
garšvielas (sāls un pipari), rupjmaizes šķēlītes un olīveļļa
pārziešanai
1. Ķirbi satin folijā un cep cepeškrāsnī 180˚C
40 minūtes. Ķiplokus arī satin folijā un cep 180˚C apmēram 15
minūtes. Tad sastāvdaļas atdzesē. Vispirms blenderī liek ķirbju
sēklas un sakuļ, līdz veidojas vienmērīga masa, tad pievieno
pārējās sastāvdaļas.
2. Maizīti apcep (labāk ieberzētu ar
olīveļļu) uz sakarsētas pannas. Ķirbja pesto liek uz maizītēm un
dekorē ar ķirbja sēklām un zaļumiem. Var papildināt ar ķirbju
eļļu.
Bez nosaukuma
Divpadsmit rundstiķu pagatavošanai vajadzēs: 300 g pilngraudu
kviešu miltu (vidēji rupja maluma), 3 olas, 2 ēd. k. smalko mannā
putraimu, 1/2tējk. sāls , 2 ēd. k. sasmalcinātu zaļumu (pētersīļi,
timiāns); pildījumam: 1 rācenis, 1 ķiploka galviņa, 4 ēd. k.
sautētu kāpostu, 2 ēd. k. sviesta, garšvielas (sāls, pipari,
nedaudz muskatrieksta (2 rīvējienus), 1 sīpolu (labāk šalotes), 1
ēd. k. sarkanvīna etiķa.
1. Pakāpeniski pa vienai miltos liek
olas un lēnām maisa līdz veidojas mīkla, beigās pievieno mannā
putraimus, sāli un sasmalcinātus zaļumus, labi izmīca, satin
virtuves plēvē un liek uz pāris stundām atpūtināt ledusskapī.
2.
Gatavo pildijumu - rāceni nomizo, griež vienādos gabalos un liek
vārīties līdz tas mīksti.
3. Ķiploku galviņu satin folijā un
liek cepeškrāsnī cepties 15 minūtes, pēc tam notīra no mizām
(izspiežot ķiplokus ar pirkstiem).
4. Sīpolu (neceptu) nomizo,
sagriež ļoti smalki un sajauc ar sarkanvīna etiķi
5. Kad visas
sastāvdaļas gatavas, tās ar nazi ļoti smalki kapā (vai izlaiž caur
gaļas mašīnu), pievieno garšvielas un sviestu, nedaudz
muskatriekstu, lai nepārsit ēdiena garšu un beigās pievieno
sīpolu.
6. Rundstiķu mīklu plāni izrullē un izspiež kafijas
tases lieluma formas ripiņas. Ņem rokās, viducītī veido tādu kā
iedobumu. Liek tajā pildījumu apmēram ēdamkaroti, pārliec uz pusēm
un labi saspiež kopā maliņas, pēc tam ar abiem galiņiem saņem kopā
un veido astīti, lai veidojas apļa forma.
7. Vārošā ūdenī vai
veģetārā buljonā liek rundstiķus un vāra septiņas minūtes (ja
mazāki, tad pietiks ar piecām). Liek servējamā traukā, pasniedz ar
krējumu un zaļumiem. Krējumam vēl var pievienot sīpolus, kas
sajaukti ar sarkanvīna etiķi.
Bez nosaukuma
Četrām porcijām vajadzēs: 4 ķirbja šķēles; drupačām vajadzēs:
100 g dzērveņu, 100 g rīvmaizes, 50 g sviesta, 50 g mandeļu miltu,
50 g cukura; karameles mērcei vajadzēs: 300 g cukura, 100 g ūdens,
50 g citrona sulas, 120 g saldā krējuma; vīna šokolādes mērcei
vajadzēs: 5 olu dzeltenumus, 200 g baltvīna (var saldo), 75 g
cukura, 50 g baltās šokolādes, 30 g apelsīnu liķiera
1. Ķirbi
nomizo un sagriež garenos gabaliņos, liek tvaicējamajā katlā un
vāra 15 minūtes, līdz mīksts.
2. Visas sastāvdaļas liek virtuves
kombainā un labi visu sasmalcina, pēc tam liek cepeškrāsnī (ap 100
grādiem) un kaltē, līdz veidojas drupačas (sausas). Krāsniņā durvīs
var atstāt spraudziņu.
3. Katliņā ielej ūdeni, pievieno cukuru
un vāra, līdz veidojas brūna masa, tad noņem no uguns un iemaisa
saldo krējumu, pievieno citrona sulu, drošības dēļ mērci vēl var
uzlikt uz plīts, lai uzmet burbuli.
4. Siltu karameles mērci
pārlej ķirbim (novārītam) un atstāj uz laiku, lai savelkas
garša.
5. Olu dzeltenumus ūdens peldē sakuļ ar cukuru, pievieno
uzkarsētu vīnu, izkausētu balto šokolādi un apelsīnu liķieri.
6.
Ķirbjus apmērcē vīna šokolādes mērcē, tad dzērveņu drupačās, uz
pannas vai uzkarsētā cepeškrāsni apcep, līdz veidojas brūna
garoziņa, pasniedz ar dzērveņu mērci, nedaudz karameles un vīna
šokolādes mērci. Klāt var likt dzērveņu saldējumu. Pārkaisa ar
dzērveņu drupačām.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri