Jāņos jāēd viegli un garšīgi
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Jāņu dienas biešu salāti
4-6 PORCIJĀM VAJADZĒS:
1 kg biešu,
80 g saulespuķu sēklu, 90 ml kļavu sīrupa,
4
ēd.k. sarkanvīna etiķa,
4 ēd.k. olīveļļas, 2
daivas ķiploka (saspiestas), 20 g garšaugu (ieteicama
kārvele),
60 g sinepju lapu,
avotkresi,
1 ēd.k. ķimeņu, jūras sāli, svaigi
maltus melnos piparus
Viegli apcep ķimeņu un saulespuķu
sēklas. Nenomizotas bietes cep folijā cepeškrāsnī. Kamēr tās vēl
siltas, sagriež nevienādos gabaliņos. Samaisa bietes ar pārējām
izejvielām.
Lauku gurķu un magoņu sēklu salāti
4 PORCIJĀM VAJADZĒS:
6 mazus lauku
gurķus,
1 aso čili piparu, sauju zaļumu -
koriandru, pētersīli, baziliku,
piparmētru, 60
ml rīsu etiķa
125 ml saulespuķu
eļļas
2-3 ēd.k. magoņu sēklu,
2 ēd.k. cukura,
svaigi maltus
melnos piparus un jūras sāli
Ja izmanto bioloģiskā
saimniecībā audzētus gurķus, tie nav jāmizo.
Pārgriež gurķus
gareniski slīpās šķēlēs.
Samaisa izejvielas bļodā, pievieno
gurķus, visu
maigi sajauc.
Gaļas marinādes Marināde cūkgaļas šašlikam
Šašlikam galvenais ir sagatavot labu marinādi. Mārtiņš Rītiņš
iesaka divas marinādes receptes. Kad marināde gatava, gaļu sagriež
gabaliņos, iemarinē uz nakti, un tā ir gatava
grilēšanai.
Marinādes paredzētas aptuveni 400 g
gaļas.
VAJADZĒS:
50 g ķimeņu
liķiera
25 g iesala
2 lauru
lapas
5 ķiploka daivas
1
sarkano sīpolu
2
krustnagliņas
10 kadiķogu
1
tējk. ķimeņu
50 g dzīvā
alus
1 citronu
1 g
estragona
1 g
pētersīļu
sāli, svaigi maltus
piparus
VAJADZĒS:
50 g papardes zaļo vijoļu galviņu
3
lauru lapas, svaigas 70 g olīveļļas
70 g
šalotes sīpola
70 g
burkānu
10 kadiķa ogu
5 g
timiāna
4 g
rozmarīna
sāli
svaigi
maltus piparus
Garšaugu salāti - šašlika piedeva
4-6 PORCIJĀM VAJADZĒS:
koriandru un
pētersīļu lapas, dilles, estragona lapas, baziliku, erukas lapas un
jauktos jauno lapu salātus, 150 g lazdu
riekstu
2 ēd.k. citrona
sulas
1 ēd.k. olīveļļas,
50 g sviesta, melnos piparus un jūras
sāli
Lazdu riekstus apcep sviestā, atstāj atdzist, tad
sasmalcina. Maigi un uzmanīgi nomazgā salātus un garšaugus, tad
nosusina tos dvielī, caurdurī vai vislabāk salātu žāvētājā.
Sagatavo vinegretu - samaisa eļļu, citrona sulu un sviestu no
pannas, kur cepās rieksti.
Kārto bļodā, pārkaisa ar riekstiem,
pārlej vinegretu un visu viegli samaisa. Pasniedz galdā, neļaujot
salātiem nostāvēties.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!