Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Janvāra vakariņas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Vistas krūtiņa zilā siera mērcē 4. Pasniedz ar sp

Sastāvdaļas 4 personām: 4 nelielas vistas filejas, 1 ēd. k. olīveļļas, 150 ml sausā baltvīna, 250 g zilā siera, 250 g jogurta, šķipsna svaigi malta muskatrieksta, 1 ēd. k. sasmalcinātu pētersīļu, 1 tējk. sinepju (vēlams graudu)
1. Uz pannas sakarsē eļļu, tajā liek strēmelēs sagrieztu vistas fileju un uz straujas uguns apcep no visām pusēm, līdz fileja zeltaini brūna.
2. Fileju sajauc ar sinepēm, pārlej ar baltvīnu, karstumu samazina līdz vidējam un ļauj uz pannas cepties vēl apmēram astoņas minūtes, līdz vīns iztvaikojis.
3. Citā pannā iedrupina zilo sieru, uz lēnas uguns izkausē, pierīvē muskatriekstu, pieliek jogurtu, samaisa un turpina karsēt, līdz mērce uzmet pirmo burbuli.

Bez nosaukuma

4 porcijām vajadzēs: 500 ml bezpiedevu jogurta, 1 kg dārzeņu - konservētu tomātu, svaigu burkānu, kāļu, selerijas saknes, sīpolu, 2 daiviņas ķiploka, sāls pēc garšas, 3/4 tējk. svaigi maltu melno piparu, 30 g sviesta, 1/2-1/4 čili pāksts (var nepievienot, taču aukstajā laikā labi sildīs), 2 baltmaizes vai saldskābmaizes šķēles, sagrieztas kubiņos, eļļa apcepšanai, zaļumi (pētersīļi, lociņi) pasniegšanai
1. Tomātus sagriež gabaliņos.
2. Uz pannas sakarsē 1 tējk. eļļas un tajā apcep sasmalcinātu sīpolu un ķiploku, pievieno tomātus un visu sasautē.
3. Uz citas pannas sakarsē vēl 1 tējk. eļļas un grauzdē kubiņos sagriezto maizi, līdz tā kļūst zeltaini brūna.
4. Katlā ielej mazliet ūdens un liek vārīties nelielos gabalos sagrieztos dārzeņus, čili. Kad tie mīksti, pielej atlikušo ūdeni, pieliek sviestu, apceptos sīpolus, tomātus un ķiplokus, sāli pēc garšas un vēlreiz visu uzvāra.
4. Noņem zupu no plīts, pieliek bezpiedevu jogurtu un sablendē līdz vēlamajai konsistencei - vai nu pilnīgi vienmērīgai masai, vai arī tā, lai biezzupā tomēr jūt dārzeņu struktūru.
5. Zupu lej šķīvjos, pārkaisa ar svaigi maltiem pipariem, zaļumiem, apgrauzdēto maizi un pasniedz.

Gardā svētdienas kūka

Sastāvdaļas 12 personām: 1 kg miltu, 0,5 kg sviesta, 0,5 kg cukura, 2 paciņas cepamā pulvera, 1 paciņa vaniļas cukura, 7 olas, 1 kg (jau nomizotu un šķēlēs sagrieztu) ābolu
1. Uz galda izsijā miltus, tajos ieber cepamo pulveri, vaniļas cukuru un 250 g parastā cukura.
2. Pa vienai iesit septiņu olu dzeltenumus.
3. Mīklu mīca tik ilgi, līdz to iespējams savelt lielā bumbā, tad bumbu sadala divās daļās.
4. Plātī ar augstām malām ieklāj cepampapīru un pusi mīklas ar pirkstiem vienmērīgi izspaida pa plāti, atstājot mīklas maliņas.
5. Palūdz kādam ģimenes loceklim, lai nomizo un sagriež ābolus.
6. Olas baltumus ar atlikušo cukuru saputo stingrās putās.
7. Ābolus pārber mīklai un pārlej ar uzputoto olbaltumu.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?