Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Jāpiecieš dažas šauras vietas Rīgā

Arī ziemā autovadītājiem jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem dažās Rīgas vietās, kur turklāt remontdarbu laikā ik pa brīdim mainās transporta kustības organizācija. Divos lielākajos objektos darbi turpināsies līdz nākamā gada rudenim. SIA Rīgas satiksme organizētās tramvaja sliežu nomaiņas dēļ joprojām ar neērtībām jārēķinās arī Brīvības gatvē.

Uzlabosies nākamvasar

Šonedēļ Rīgas domes vadība devās inspicēt Dienvidu tilta trešās kārtas būvniecības gaitu un ziņoja, ka no šogad piešķirtajiem septiņiem miljoniem latu jau apgūti pieci un visa summa tikšot izlietota līdz gada beigām. Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola stāsta, ka šobrīd jau pabeigta jaunās maģistrāles - J. Čakstes gatves - gultnes izbūve no Dienvidu tilta līdz Ziepniekkalna ielai, atsevišķos posmos ir izbūvēta arī asfaltbetona seguma apakškārta, ir sākta tuneļa izbūve zem Bauskas ielas un J. Čakstes gatves un Bauskas ielas divu līmeņu krustojuma izbūve. Sākta J. Čakstes gatves un Ziepniekkalna ielas divu līmeņu šķērsojuma uzbrauktuvju un nobrauktuvju balstu būvniecība, izbūvētas pazemes komunikācijas. Šis satiksmes mezgls nav tik sarežģīts kā triju līmeņu pārvads Slāvu apļa vietā, tomēr arī šeit ir divi divlīmeņu šķērsojumi. «Satiksmes ierobežojumi būvdarbu zonā ir pie Bauskas ielas un Jāņa Čakstes gatves rotācijas apļiem, kur, nobraucot no Dienvidu tilta, satiksme tiek organizēta pa vienu braukšanas joslu. Tāpat periodiski satiksmes ierobežojumi ir Ziepniekkalna ielā, kur tiek veikta satiksmes pārvada balstu izbūve. Būtiski satiksmes uzlabojumi ir gaidāmi nākamā gada vasaras sākumā, kad tiks pilnībā atklāta Jāņa Čakstes gatve posmā no Bauskas ielas līdz Ziepniekkalna ielai,» sola U. Ahuna-Ozola un piebilst, ka objektu kopumā nodos nākamā gada novembrī. Trešās kārtas kopējās izmaksas pārsniedz 17 miljonus latu.

Brauc pa nepabeigtu

Aizķērusies Vienības gatves rekonstrukcija no Ozolciema ielas līdz Kaplavas ielai, kur Mārupes iedzīvotāju iesniegtās sūdzības dēļ tika apstrīdēta objekta būvatļauja un 9. oktobrī no ES fondiem finansētos darbus pārtrauca. Tomēr šobrīd šis Vienības gatves posms ir izbraucams bez ierobežojumiem pa četrām joslām, kaut arī ielai vēl nav ieklāta asfaltbetona virskārta un uzklāts ceļa horizontālais apzīmējums. Nākamgad te notiks arī citi labiekārtošanas darbi. Trešais lielais ceļa remonta mezgls ir Krišjāņa Valdemāra un Daugavgrīvas ielas krustojums, kur autovadītājiem jābūt uzmanīgiem - šeit periodiski tiek mainīta satiksmes organizācija, organizēti apbraucamie ceļi, kas paredz ierasto maršrutu maiņu. Šajā nedēļas nogalē atklās satiksmi vecajā Daugavgrīvas ielā gar Latvijas Bankas naudas krātuvi, lai ērtāk veiktu labo pagriezienu uz Krišjāņa Valdemāra ielu Jūrmalas virzienā, sola U. Ahuna-Ozola. Visi darbi gan beigsies tikai nākamā gada rudenī. Šā gada sākumā parādījās informācija par iespējamo daudzfunkcionālā tirdzniecības, biroju un izklaides centra Zunda būvniecību agrākās Rīgas Lauksaimniecības mašīnu rūpnīcas teritorijā un tika pieļauts, ka darbus sāks jau nākamgad un varētu pabeigt 2014.-2015. gadā. Būvējot jaunās ielas, tiek domāts arī par pievadceļiem plānotajam tirdzniecības centram, liecina Satiksmes departamenta informācija.

Neērtības jāpiedzīvo Juglas iedzīvotājiem, kuru mājām var piekļūt pa šauru pievadceļu tramvaja sliežu malā, jo te turpinās sliežu nomaiņa. SIA Rīgas satiksme pārstāvis Viktors Zaķis atzīst, ka ir atsevišķi brīži, kad dažos posmos satiksme tiek pārtraukta, bet tas neattiecas uz transporta plūsmu pa Brīvības gatvi. Pagājušajā ziemā Diena novēroja, ka šis piebraucamais ceļš sniega laikā netiek tīrīts un braukšana pa to bija visnotaļ neērta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?