Bazilikam nogriež cietos kātiņus, jo tie nesamalsies, liek blenderī, virsū uzlej olīveļļu, sablenderē. Tad pievieno riekstus un sablenderē, pašās beigās pieber rīvēto sieru, sāli un visu vēlreiz sablenderē. Šāds pašu gatavots pesto ledusskapī +2 grādos varot glabāties 2 nedēļas. Taču parasti tas tik ilgi nestāv - apēdas ātrāk.
Kā mājās pagatavot pesto mērci?
Endijs Bērziņš, restorānu tīkla Vairāk saules šefpavārs, iesaka pesto mērci nevis pirkt veikalā, bet gatavot mājās pašiem. Viņaprāt, var mierīgi iztikt bez dārgajiem ciedru riekstiem, bet to vietā izmantot lētākos Indijas riekstus. E. Bērziņa pesto recepte ir šāda: 2 buntītes bazilika, 150 g olīveļļas, 100 g Indijas riekstu, 50 g rīvēta Parmas siera (var izmantot arī Limbažu Monterigo, šķipsna sāls.
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.