Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 27. decembris
Inita, Elmārs, Helmārs

Kabači šokolādē

Kabači, gurķi un tomāti kalniem, pupiņu grēdas, skaistas, krāsainas piparu pākstis - gan saldas, gan asas. Pienācis sezonas dāsnākais brīdis, kad Latvijas dārzi dārzeņu pārpildīti. Visu nemaz nav iespējams apēst.

Birutai Ozolai lūdzu receptes «pa drusciņai no katra», un - tā, kā Latvijā nemēdz gatavot. Lai brīdī, kad tās grēdas no dārza pārcēlušās uz virtuvi, ēdiena gatavotājiem ir, kur pašpikot idejas. Ka, piemēram, kabačus var pildīt ar garnelēm. Un pasniegt kopā ar plūmju, ingvera, sojas mērci. Mēli var norīt! Tāpat, kā ēdot piccalilli - ar sinepju pulveri, tumeriku (kurkumu) un ingveru konservētus dārzeņus. Tādi esot iecienīti Anglijā, bet vēsturiski tie nākuši no Indijas un Āfrikas.

Nav smagi un dikti labi iet iekšā, - latviski skaidri un vienkārši Birutas receptes novērtēja uz degustāciju uzaicinātās viešņas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pildīti kabači

5 vidēji lieli kabači, 150 ml rīvmaizes, 150 ml rīvēta Preiļu Čedaras siera, 175 g vārītu, no čaumalām izņemtu mazo garneļu, 30 g sakapātu šampinjonu, 1 ēd. k. sakapātu dekoratīvo pētersīļu, 30 g kausēta sviesta, papildus - sarīvēts siers

Tvaiko kabačus apmēram 20 minūtes. Atdzesē. Tad pārgriež gareniski uz pusēm, izgrebj mīkstumu, atstājot apmēram ceturtdaļcentimetra biezu «laiviņu». Sasilda cepeškrāsni uz 180 C. Ar papīru nosusina izņemto mīkstumu un «laiviņas». Mīkstumu sakapā, liek bļodā. Pievieno pārējos produktus un pilda «laiviņās». Pārkaisa ar papildus sarīvēto sieru, liek krāsnī un cep 15-10 minūtes, līdz pārkaisītais siers izkusis un sāk brūnēt.

Kabaču šokolādes kūka

65 g sviesta, 450 ml cukura, 150 ml cepamās eļļas
(bez garšas), 2 olas, 1 paciņa vaniļas cukura, 150 ml paniņu, kefīra, dabīgā jogurta vai skābā krējuma, pēc izvēles 650 ml miltu, 4 ēd. k. nesaldināta kakao pulvera, 1/2 tējk. cepamā pulvera, 1 tējk. sodas, pa 1/2 tējk. kanēļa un samaltu krustnagliņu, 500 ml ar visu mizu sarīvētu kabaču, 150 ml rupji sarīvētas vai sakapātas pussaldās vai rūgtās šokolādes
Saputo sviestu, cukuru, eļļu, olas, vaniļu un paniņas. Citā bļodā sajauc (sasijā) miltus, kakao, cepamo pulveri, sodu un garšvielas. Pievieno saputotajai masai. Iecilā sarīvētos kabačus un šokolādes skaidiņas. Liek ietaukotā un pēc tam ar miltiem viegli izkaisītā formā (ieteicams ar caurumu vidū, bet var cept jebkādā apaļā vai stūrainā formā). Cep apmēram vienu stundu 160 grādu temperatūrā, līdz iedurts stiebriņš iznāk tīrs.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?