Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. novembris
Liza, Līze, Elizabete, Betija

Karsti, veselīgi, viegli

Šķelmīgi smaidošā kafejnīcas Bon Appetit pavāre Ruta Āboliņa mums, pusdienas tveicē sakarsušiem, piedāvā vieglus atspirdzinājumus bez cukura - citrontēju vai piparmētru tēju norasojušā glāzē. Es izvēlos pirmo, fotogrāfs Kristians - otro. Abi atzīstam, dzērieni tiešām atveldzē. Tie pagatavojami pavisam vienkārši - karstā ūdenī iegriež citrona šķēlītes, uzkarsē, tad atdzesē, un dzēriens gatavs, vai - ūdenī līdz pirmajam burbulim uzvāra piparmētru lapiņas, atdzesē, piparmētras izķeksē laukā, dzērienu lej glāzēs un pasniedz.

Pamēģiniet! Tikpat viegli pagatavojamas arī pavāres ieteiktās receptes vasaras dārzeņu ēdieniem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Rīsu un spinātu kotletes Turku zirņi ar brokoļie

VAJADZĒS: rīsus, spinātus, mannu, miltus, universālo indiešu garšvielu kitchen king (pārdod indiešu garšvielu veikalos un ekoveikalos), piparmētru lapiņas, dilles, sāli, rīvmaizi, olīveļļu
Atsevišķi novāra rīsus un spinātus, sajauc, pievieno nedaudz mannas putraimus un miltus. Visu samaisa, pievieno sāli, naža galu kitchen king (to var aizstāt ar pipariem un koriandru), sagrieztas piparmētru lapiņas un dilles, atkal visu samaisa, veido kotletītes, panē rīvmaizē un apcep olīveļļā.

VAJADZĒS: turku zirņus, brokoļus, putukrējumu, ķiploku, indiešu garšvielu haldi (to var aizstāt ar kariju)
1 krūzi zirņu aukstā ūdenī mērcē 12 stundas, tad liek tos vārīt aptuveni 30 min, pievieno sāli pēc garšas, brokoļus, sakapātus ķiplokus, haldi, vēl mazliet izkarsē, samaisa, pievieno putukrējumu, pasniedz galdā.

VAJADZĒS: rīsus, svaigus vai saldētus, bet ne konservētus zaļos zirnīšus, sāli
Rīsus uzvāra ūdenī 1:2, pievieno zaļos zirnīšus un sāli, vēl nedaudz pavāra.

Zemeņu deserts

VAJADZĒS: zemenes, putukrējumu un biezpienu vienādās daļās, cukuru

Izejvielas savieno, uzputo, pēc garšas pievienojot cukuru. Pasniedz pārkaisītu ar sarīvētu brūno šokolādi.

Cepts Kleo siers Burkānu un seleriju sautējums

VAJADZĒS: Kleo sieru (pārdod, piemēram, Maxima), miltus, garšvielas kitchen king un haldi, sviestu

Sagriež Kleo sieru pusšķēlēs, apvārta garšvielās un miltos, cep sviestā.

VAJADZĒS: burkānus, selerijas, ķiploku, sāli, garšvielu haldi (var aizstāt ar kurkumu), putukrējumu

Salmiņos sagriež burkānus, apcep, pasautē. Kad tie pusgatavi, pievieno salmiņos sagrieztu seleriju, sautē līdz gatavībai. Pievieno naža galiņu garšvielas, samaisa un pašās beigās pievieno putukrējumu, samaisa un vēl mazliet pasautē.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?