Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Karte, kurā svilpo vējš

Rīdzinieka kartes pompozais uznāciens pirms diviem gadiem lielā mērā bijusi tukša skaņa. Piesolītās kārdinošās atlaides un izdevīgie piedāvājumi ir trūcīgi, un šogad karte ar jauniem piedāvājumiem pat nav papildināta. Arī Rīgas domes mudinājumi iedzīvotājiem deklarēties galvaspilsētā pavisam pieklusuši. Reizē ar vilšanos, nesaņemot no Rīdzinieka kartes gaidīto, iedzīvotāji šogad lēnām sāka deklarēties atpakaļ novados.

Līdzīgi kā pērn, arī tagad tiek runāts, ka tuvākajā laikā karte tiks papildināta ar jauniem piedāvājumiem. Šoreiz gan nedaudz konkrētāk - sarunas notiek ar atsevišķiem tirdzniecības tīkliem, taču to nosaukumus pagaidām nedrīkstot atklāt.

Karte piedāvā atsevišķas, nelielas atlaides sabiedriskajā transportā, Rīgas 1. un 2. slimnīcā, Dzemdību namā un Rīgas Zooloģiskajā dārzā. Ar Rīdzinieka karti Zoodārzu var apmeklēt par vienu eiro lētāk. Tā pārstāvis Māris Lielkalns gan atklāj, ka šogad Rīdzinieka karte izmantota izteikti mazāk. Ja pagājušā gada otrajā pusē, no brīža, kad karšu atlaides sāka darboties, tās izmantotas vairāk nekā 4200 reižu, tad šogad visa gada laikā apmeklējumu skaits nesasniedz 3600.

Zoodārzā mazāk

M. Lielkalns Rīdzinieka kartes popularitātes kritumu saista ar to, ka pašā zooloģiskajā dārzā ļoti bieži notiek dažādas akcijas. «Akciju laikā mēs izmainām pakalpojumu cenas, un sanāk tā, ka vairs nav nekādas nozīmes karti reģistrēt. Atlaides nesummējās. Bieži ir tā, ka, neautorizējot Rīdzinieka karti, cilvēks dabūja lielāku atlaidi. Piemēram, tagad noris Ziemas naktis, kad vakaros zoodārzu var apmeklēt, samaksājot divus eiro. Ja rīdzinieks reģistrē savu karti, viņš iegūst viena eiro atlaidi no pilnās summas jeb sešiem eiro, bet uz viņu neattiecas akcijas piedāvājums,» skaidro M. Lielkalns.

Lai noskaidrotu, cik aktīvi rīdzinieki karti izmanto slimnīcās, Diena sazinājās arī ar Rīgas 1. slimnīcu. Tās preses sekretāre pirmdien uz jautājumiem nebija gatava atbildēt, norādot, ka atrodas balvas pasniegšanas ceremonijā. Vaicāta, vai to varēs izdarīt nākamajā dienā, viņa īsziņā atrakstīja: «Rīt mums savam kolektīvam svētki, nevaru solīt.» Iespējams, kaut ko vairāk izdosies uzzināt, kad kolektīvs būs nosvinējis visus svētkus un darba dienas slimnīcā atkal ritēs savā ierastajā kārtībā.

Pārrunas ar partneriem

Krietni atsaucīgāks ir Rīgas domes preses sekretārs Uģis Vidauskis. Dienai viņš norāda, ka galvenais kavēklis kartes pamatidejai joprojām ir valsts liktie šķēršļi, lai galvaspilsētā deklarētie iedzīvotāji varētu sabiedriskajā transportā pārvietoties ar atlaidēm. «Pašvaldība turpina darbu pie karšu īpašnieku pieejamo atlaižu paplašināšanas, darbs ir arī tehnoloģiski komplicēts, tāpēc aizņem ievērojamu laiku. Tā kā patlaban ar vairākiem partneriem notiek pārrunas, līdz līguma slēgšanai potenciālo partneru vārdus izpaust nevaram,» skaidro U. Vidauskis, uzsverot, ka nākamajā gadā noteikti tiks ieviestas papildus atlaides. Par to tikšot ziņots atsevišķi.

Kopš sistēmas ieviešanas Rīgas satiksme kopumā izgatavojusi vairāk nekā 218 tūkstošu karšu. Šogad izgatavoto karšu skaits uzrāda dramatisku kritumu, jaunas kartes izņēmuši par apmēram piecām reizēm mazāk interesentu.

«Tie, kuriem beidzas e-talona lietošanas termiņš, labprāt izņem savu Rīdzinieka karti,» paskaidro Rīgas satiksmes pārstāvis Viktors Zaķis, atzīstot, ka cita motivācija pagaidām vēl nav ieviesta. «Tajā brīdī, kad karte tiks apaudzēta ar jauniem piedāvājumiem, tai būs vēl lielāka jēga un līdz ar to arī pieprasījums,» teic V. Zaķis. Uz jautājumu, kas traucēja šogad to apaudzēt, viņš nevarēja atbildēt. «Es neesmu tajā darba grupā, kas runā par firmu piesaistīšanu karšu atlaidēm. Bet tas tik vienkārši nav. Tas ir process, kam ir jāiet cauri. Diemžēl es nevaru minēt nosaukumus, bet konkrēti jau ir trīs lielas firmas, kas diezgan aktīvi par to interesējas,» atklāj Rīgas satiksmes preses sekretārs.

Diena jau rakstīja, ka intensīvās kampaņas dēļ pērn janvārī Rīgā bija deklarējušies vairāk nekā 701 000 iedzīvotāju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pēc tam būs kūka

Koncertzāles Cēsis mākslinieciskā vadītāja Inese Zagorska (66) par koncertzāles 10 gadu jubileju, kultūras harmoniju, vēstures mantojumu, jaunām tradīcijām un nākotni.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?