Ķepiņa - pūdera slotiņa
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Truša gaļas zupa ar lēcām
DIVĀM PERSONĀM VAJADZĒS: 50 g (Rolands visus produktus liek pēc
izjūtas, bet minētais daudzums ir aptuveni 3 ēd. k.) lēcu, tikpat
daudz burkānu un pastinaka. Buljonam - puskilogramu truša gaļas,
200 g burkānu, 200 g selerijas saknes, ķiploku, pētersīli,
dilles, timiānu, lauru lapu, sāli un piparus pēc garšas.
No
truša gaļas un dārzeņiem vismaz divas stundas uz lēnas uguns vāra
buljonu, lai tas būtu koncentrēts un ar spēcīgu garšu. Buljonu
nokāš. Novāra lēcas, sagriež mazos kubiciņos burkānu, pastinaku un
buljonā novārīto trusi. Visu pievieno buljonam, arī sāli un
piparus, vāra 5 min. Lej šķīvī un pārkaisa ar dillēm. Šefpavārs
neiesaka dārzeņus buljonam vārīt, kamēr tie jūk laukā. Dārzeņiem
jābūt tādiem, «lai jūt uz zoba».
Truša aknu pastēte ar ābolu un brūkleņu mērci
DIVĀM PERSONĀM VAJADZĒS: truša aknas, burkānus, sīpolus, 10 g
ķiploka,
1 timiāna zariņu, sviestu,
10 g ruma, sāli un
piparus. Mērcei: 50 g ābolu, 50 g brūkleņu, 4 ēd. k.
cukura.
Visas sastāvdaļas apcep, pārlej ar ūdeni un vāra
aptuveni 20 min, pievieno sviestu un rumu un sablendē viendabīgā
masā. Pastēti liek ledusskapī atdzesēties. Ābolus nomizo un kopā ar
brūklenēm un cukuru vāra, kamēr produkti sāk sadalīties, sablendē.
Pastēti pasniedz ar mērci un svaigu baltmaizi.
Truša konfits ar sakņaugu biezeni
DIVĀM PERSONĀM VAJADZĒS: 2 truša stilbus, olīveļļu, kanēļa
standziņu, 2 gab. zvaigžņu anīsa, piparus un lauru lapu. Biezenim -
kartupeļus, kāļus, selerijas sakni, sviestu, sāli, piparus un
dilles. Mērcei - 1 ēd. k. miltu, sviestu, pienu, dažas svaigas
bietes šķēlītes.
Konfits - savos taukos vai eļļā uz mazas
uguns ilgu laiku vārīts produkts.
Truša stilbus ar garšvielām
liek olīveļļā un uz vismazākās uguns maigi karsē divas trīs
stundas. Sakņaugus nomizo un liek vārīties. Kad dārzeņi mīksti, tos
nokāš, pieliek sviestu un sastrādā viendabīgā biezenī. Mērcei
izkausē sviestu, pieber miltus un pamazām lej klāt pienu, kamēr
mērce sabiezē, pieliek garšvielas un pāris svaigu biešu šķēlīšu,
apmaisa, līdz mērce iegūst viegli rozā nokrāsu. Bietes šķēlītes
izņem.
Biezeni kārto uz šķīvja skaistā formā, pārkaisa ar
sakapātām dillēm, virsū liek trusi (nosusinātu, lai nebūtu liekas
eļļas) un pārlej ar mērci, dekorē ar kanēļa standziņu, anīsa
zvaigzni un ķirštomātu.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri