Beigās uztumēja atlikušo šķidrumu ar miltiem un skābo vai saldo krējumu, pasniedza ar miltainiem kartupeļiem. Neliela un garšīga bērnības atmiņu lauska. Trusi arī tagad dažkārt gatavoju pēc mammas receptes, tikai sautējot pieleju nedaudz baltvīna. Vēl atceros, ka padomju laikā aktrises teātrī pūderi uz sejas lika ar truša ķepiņu.
Esam kļuvuši lielāki gardēži, bet trusi gatavojam reti, kaut gan, kā atzīst viesnīcas Gutenbergs šefpavārs Rolands Rudzāts, truša gaļa ir veselīga, mīksta un garšīga. Savai deviņus mēnešus vecajai meitiņai Nikolai viņš jau gatavo maigu truša gaļiņu, un mazulītei tā garšo tikpat labi kā mammas piens desertā. Rolands uzsver, ka truša gaļai nav vajadzīgas nekādas īpašās garšvielas, truša gaļa ir vērtība pati par sevi.