Nesen, iegriežoties restorānā Neiburgs, ēdienu kartē ieraudzīju šefpavāra Sandra Bružas dažas godā celtas senaizmirstas receptes, arī Kijevas kotleti.
Kijevas kotlete
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Bez nosaukuma
Foto - Uldis Briedis, Dienas mediji
Kijevas kotlete
4 PERSONĀM VAJADZĒS:
4 cāļa krūtiņas
200 g sviesta
50 g zaļumu
4 daiviņas ķiploka
1/2 citrona sulas
2
olas
100 g rīvmaizes
sāli un piparus pēc garšas
1 l
eļļas cepšanai
Sviestā iemaisa sakapātus zaļumus, iespiež
sasmalcinātus ķiplokus, visu samaisa un liek ledusskapī uz 10 min.
Izklapē cāļa krūtiņu, uzspiež citrona sulu, pārkaisa ar sāli un
pipariem, vidū liek 50 g sviesta, maliņā - vistas stilba kaulu.
Visu satin. Divas reizes panē olā un rīvmaizē. Katliņā uzkarsē eļļu
un liek cepties, kamēr kotlete kļūst zeltaini brūna, tad aptuveni
5 min. turpina cepšanu cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā.
Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai kartupeļu biezeni.
Liellopu mēles terīne
4 PERSONĀM VAJADZĒS:
300 g vārītas liellopu mēles, 250 g
ūdens, upeņu vai balzamiko etiķi pēc garšas,
mazu burkānu,
sīpolu, 2 lauru lapas, timiāna zariņu,
2 ķiploka daiviņas,
sāli, piparus un cukuru pēc garšas, 25 g želatīna
Uzvāra ūdeni
ar garšsaknēm, sāli, lauru lapām, timiānu, cukuru un pipariem.
Atdzesē, izkāš, pievieno etiķi un ūdens peldē izkausētu želatīnu
(sauso želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni un uzbriedina. Želatīnu
šķīdina, ievietojot trauku karsta ūdens peldē. Kad želatīns ūdens
peldē ir izšķīdis, tam pievieno pamatproduktu - buljonu).
Vārītu
liellopa mēli sagriež plānās šķēlēs un izklāj traukā, kurā
paredzēts pagatavot ēdienu. Pārējo mēli sagriež kubiņos, liek
virsū. Lej sagatavoto garšaugu buljonu virsū mēlei un liek
ledusskapī, lai sastingst. Tad griež šķēlēs, pasniedz ar marinētiem
ķiploku asniem, marinētiem ķiplokiem, adžiku, mārrutkiem.
Mokas parfē
Parfē ir franču virtuves ēdiens, burtiskā tulkojumā - pilnīgs,
pabeigts, perfekts. Parfē ir smalks ēdiens no augstvērtīgām
sastāvdaļām, ko saista ar olu dzeltenumiem vai želatīnu.
4
PERSONĀM VAJADZĒS:
3 olas, 300 g saldā krējuma, 150 g mokas
liķiera,
50 g cukura, 1 laima augli
Uz maigas uguns liek
vārīties 100 g mokas liķiera un cukuru, līdz veidojas karamele, to
atdzesē. Uzputo atsevišķi saldo krējumu, olu baltumus un
dzeltenumus stingrās putās. Saldajā krējumā iemaisa mokas karameli,
iespiež laima sulu un pielej 50 g mokas liķiera, tad iemaisa olu
dzeltenumus un beigās iecilā olu baltumu. Liek saldētavā uz 6
stundām un pasniedz ar skābenu mērci. To pagatavo, piemēram,
sablenderējot dzērvenes ar cukuru.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!