Ķimeņu vietā baziliks
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Pasta florenciešu gaumē
4 personām:
200 g pastas
0,5 kg tomātu
2 ķiploka
daiviņas
125 g mocarellas siera
20 g bazilika lapiņu
oregano (raudene)
olīveļļa apcepšanai
Vispirms taisa
mērci. Sasmalcina ķiplokus, lielās daivās
sagriež tomātus,
pievieno baziliku, uz pannas uzlej mazliet olīveļļas, visu apcep.
Tad pievieno iepriekš novārītu pastu. Pavārs uzsver: «Nav svarīgi,
kāda veida pastu izmantojat - tā ir gaumes lieta. Taču ļoti svarīgi
ir, lai tā būtu al dente - vidēji novārīta, vēl stingra.»
Tad pievieno 1/2 paciņas mocarellas siera, visu samaisa un 1-2
minūtes patur uz pannas. Pasniedz, pārkaisot ar oregano un atlikušo
mocarellas sieru.
Gnoči ar pesto mērci
4 personām:
600 g kartupeļu, 100 g miltu, 80 g kartupeļu
cietes, 2 olu dzeltenumi, sāls.
Kartupeļus novāra, nomizo,
izspiež caur sietu, atdzesē. Tad pieliek miltus, kartupeļu cieti,
olu dzeltenumus, sāli. Visu kārtīgi samīca, ar roku izveido mazas
bumbiņas vai arī speciālas formiņas. Liek verdošā sālsūdenī un vāra
apmēram minūti. Pasniedz ar pesto mērci, rīvētu Parmas sieru,
tomātiem utt.
Tiramisu
4 personām: 60 ml espresso vai ļoti stipras kafijas, 2 olu
dzeltenumus, 250 g maskarpones siera, 40 g amareto liķiera, 4 ēd.
k. cukura, 50 g saldā krējuma, 120 g cepumu Dāmu pirkstiņi. Kakao
pulveris pārkaisīšanai.
Pagatavo kafiju, tai pievieno amareto.
Olu dzeltenumus vispirms saputo ar cukuru, tad pievieno maskarpones
sieru, puto. Beigās pievieno saldo krējumu un vēlreiz uzputo līdz
vienmērīgai krēma konsistencei. Dāmu pirkstiņus mērcē kafijā un
kārto uz šķīvja vai lēzenā traukā. Pārsmērē ar krēmu. Tradicionāli
taisa divas kārtas, bet var likt arī vairākas. Virsējo kārtu
pārkaisa ar kakao pulveri. Liek ledusskapī vismaz uz piecām
stundām. Tad griež gabaliņos un pasniedz ar kafiju vai zaļo tēju.
Visgaršīgākais tiramisu būs nākamajā dienā.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
4 komentāri
Bette
.
Mārtiņš
who cares