Iepirkumu somā Rolands ielika svaigu foreli, fenheli, sparģeļus, spinātus, rabarberu kātus, Ķekavas vistas fileju, diedzētas brokoļu sēklas un maskarpones sieru. Pārējo sameklēja savā saimniecībā.
Klusā daba ar foreli un citi
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Ķiršu marinādē cepta vistas fileja
4 PORCIJĀM VAJADZĒS:
400 g vistas filejas, 100 g redīsu, 250
g salātu lapu,
100 g ķiršu tomātu. Marinādei: 100 g ķiršu, 1
ēd. k. paprikas pulvera, 2 ēd. k. olīveļļas, sāli, cukuru, piparus.
Mērcei: 4 ēd. k. olīveļļas, 8 ķiršus, 1 tējk. laima sulas, 1 tējk.
medus, 1 ēd. k. diļļu, sāli, piparus
Ķiršiem izņem kauliņus.
Visas marinādes sastāvdaļas sablenderē, pārlej svaigai vistas
filejai un ļauj pāris stundu ievilkties, tad liek cepeškrāsnī 150
grādu temperatūrā aptuveni uz 15 min. Ļauj nedaudz atdzist un
sagriež šķēlēs, kārto uz šķīvja ar ripiņās sagrieztiem redīsiem un
ķiršu tomātiem, pārlej ar mērci.
Mērcei ķiršus sagriež smalkās
strēmelītēs un sajauc ar pārējām mērces sastāvdaļām.
Rabarberu tiramisu
6 PORCIJĀM VAJADZĒS:
200 g maskarpones siera, 400 g
rabarberu, 100 g vaniļas un maskarpones siera mērces, 15 g cukura,
1 ēd. k. vaniļas cukura, 300 g auzu pārslu cepumu, kakao,
zemenes
Vaniļas un maskarpones siera mērce: 3 olu dzeltenumus,
100 g saldā krējuma, 5 g cukura un 2 tējk. vaniļas cukura puto
ūdens peldē, kamēr sabiezē, tad atdzesē un sajauc ar maskarpones
sieru. Rabarberus sagriež un nelielā ūdens daudzumā, kurā
izšķīdināts cukurs un vaniļas cukurs, novāra mīkstus, tad liek
sietā, notecina lieko šķidrumu un atdzesē. Cepumus sadrupina. Formā
izklāj vienu kārtu cepumu, tai virsū kārto rabarberu biezeni,
izlīdzina un virsū liek siera krēmu, tad atkal cepumus un siera
krēmu. Pāri pārkaisa kakao, dekorē ar zemenēm.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!