Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. novembris
Liza, Līze, Elizabete, Betija

Klusā daba ar foreli un citi

Pēc Dienas lūguma restorāna Gutenbergs šefpavārs Rolands Rudzāts devās iepirkties Centrāltirgū. Uzdevums - iegādāties pašmāju produktus un pagatavot trīs ēdienus - vieglus, nesarežģītus, ar patīkamu pēcgaršu. Laimīgs (Rolandam pirms pāris dienām piedzima dūšīga meitiņa Nikola) un radoši noskaņots, šefpavārs nonāca grūtībās, jo pašlaik, kā viņš teica, tirgū trūkst tikai putna piena, un arī to, ja pameklētu, varētu atrast.

Iepirkumu somā Rolands ielika svaigu foreli, fenheli, sparģeļus, spinātus, rabarberu kātus, Ķekavas vistas fileju, diedzētas brokoļu sēklas un maskarpones sieru. Pārējo sameklēja savā saimniecībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Ķiršu marinādē cepta vistas fileja

4 PORCIJĀM VAJADZĒS:
400 g vistas filejas, 100 g redīsu, 250 g salātu lapu,
100 g ķiršu tomātu. Marinādei: 100 g ķiršu, 1 ēd. k. paprikas pulvera, 2 ēd. k. olīveļļas, sāli, cukuru, piparus. Mērcei: 4 ēd. k. olīveļļas, 8 ķiršus, 1 tējk. laima sulas, 1 tējk. medus, 1 ēd. k. diļļu, sāli, piparus
Ķiršiem izņem kauliņus. Visas marinādes sastāvdaļas sablenderē, pārlej svaigai vistas filejai un ļauj pāris stundu ievilkties, tad liek cepeškrāsnī 150 grādu temperatūrā aptuveni uz 15 min. Ļauj nedaudz atdzist un sagriež šķēlēs, kārto uz šķīvja ar ripiņās sagrieztiem redīsiem un ķiršu tomātiem, pārlej ar mērci.
Mērcei ķiršus sagriež smalkās strēmelītēs un sajauc ar pārējām mērces sastāvdaļām.

Rabarberu tiramisu

6 PORCIJĀM VAJADZĒS:
200 g maskarpones siera, 400 g rabarberu, 100 g vaniļas un maskarpones siera mērces, 15 g cukura,
1 ēd. k. vaniļas cukura, 300 g auzu pārslu cepumu, kakao, zemenes
Vaniļas un maskarpones siera mērce: 3 olu dzeltenumus, 100 g saldā krējuma, 5 g cukura un 2 tējk. vaniļas cukura puto ūdens peldē, kamēr sabiezē, tad atdzesē un sajauc ar maskarpones sieru. Rabarberus sagriež un nelielā ūdens daudzumā, kurā izšķīdināts cukurs un vaniļas cukurs, novāra mīkstus, tad liek sietā, notecina lieko šķidrumu un atdzesē. Cepumus sadrupina. Formā izklāj vienu kārtu cepumu, tai virsū kārto rabarberu biezeni, izlīdzina un virsū liek siera krēmu, tad atkal cepumus un siera krēmu. Pāri pārkaisa kakao, dekorē ar zemenēm.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?