Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Kuģojumā ar čellu un bandoneonu

Inese Lūsiņa

Kas kopīgs mūsu leģendārajam tango karalim, smeldzīgā hita Melnās acis autoram Oskaram Strokam, argentīniešu tango reformatoram Astoram Pjacollam, Dānijā dzīvojošajam itāļu bandoneonistam Paolo Ruso un čellistam, Berlīnē dzīvojošajam jūrmalniekam Ruslanam Viļenskim? Atbilde laikam ir ceļojuma sajūta, radošas tikšanās mūzikā un dzīvē. Tieši tā tapis bandoneonista, komponista Paolo Ruso un latviešu čellista Ruslana Viļenska jaunais albums ar mīklaino vārdu Kattegat albuma nosaukumā līdzās abu mūziķu vārdiem. Pēc albuma prezentācijām Skandināvijā, kur tas izdots, šovakar, 3. jūnijā, notiek šī ieraksta programmas prezentācijas koncerts Lielajā ģildē plkst. 19.00.

«Esam patiesi priecīgi iepazīstināt Rīgas publiku ar mūsu dueta debijas albumu, kas tika izdots šī gada janvārī Dānijā,» stāsta Ruslans Viļenskis. «Centāmies iekļaut tajā kompozīcijas, kas īpaši spilgti demonstrē instrumentu iespējas. Manuprāt, mums izdevās: albumā ietverti darbi, ko sarakstījuši komponisti - pats Paolo Ruso, Oskars Stroks, Astors Pjacolla, Djego Skisi. Dziļo un bagātīgo čella un bandoneona skanējumu ierakstā papildināja stīgu kvartets, kurā spēlē mani bijušie skolasbiedri - Aleksejs Bahirs (vijole), Katrīna Rosuščana (vijoles), Elīna Andrianova (alts), Viktors Veļičko (kontrabass). Skaņdarbu apkopojums ir dinamisks, daudzšķautņains, bet tajā pašā laikā vienots. Koncertā Rīgā mēs pirmo reizi atskaņosim arī darbus, kas netika iekļauti albumā,» stāsta Ruslans Viļenskis. Viņš ne tikai spēlē, bet arī aranžējis visus šos skaņdarbus dueta sastāvam tā, lai abi instrumenti būtu līdzvērtīgi saspēles partneri. Savukārt Kattegat mīklas atrisinājums esot pavisam vienkāršs: «Tas ir jūras šaurums starp Dāniju un Zviedriju. Paolo Ruso ir dzimis pie jūras Itālijā, Peskārā. Es esmu dzimis Jūrmalā. Arī uz CD vāka abi ar saviem mūzikas instrumentiem esam redzami liedagā. Tepat mūsu Jūrmalā,» izstāsta Viļenskis.

Koncertu atbalsta Itālijas vēstniecība Latvijā, un tas notiks Itālijas Republikas dienas ietvaros. Lielās ģildes foajē koncerta apmeklētāji varēs apskatīt latviešu mākslinieces Dinas Zakmanes darbus, ko iedvesmojusi Itālija. Duets Duo Russo & Vilensky nav R. Viļenska vienīgā interesantā radošā sadarbība pēdējos gados. Viņš ir aizrāvies ar tango un džezu, ko spēlē kopā ar ļoti dažādiem mūziķiem - gan ar argentīniešu ģitāristiem, gan Londonā dzīvojošo džeza pianisti Katju Surikovu. Vēl šovasar viņš te atgriezīsies ar kādreizējo Astora Pjacollas kvinteta pianistu, 71 gadu veco Pablo Cīgleru, kurš slavenajā kvintetā spēlēja pēdējos 12 tā darbības gadus. 30. jūlijā abi - Ruslans Viļenskis un Pablo Cīglers - uzstāsies Rīgas Reformātu baznīcā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?