Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Laba mūzika skanēs svaigā gaisā

Diāna Kārkliņa

Vasaras vakari, ja vien neiejaucas neparedzamie Latvijas laikapstākļi, ir ideāli, lai koncertus baudītu brīvā dabā zem klajas debess - brīvā atmosfērā, svaigā gaisā. Tā uzskata arī šādu pasākumu rīkotāji, tāpēc dažādās vietās Rīgā starts dots iknedēļas brīvdabas koncertu cikliem, kas ilgs līdz pat augusta beigām.

Viens no šādiem muzikālajiem cikliem jau ceturto sezonu norisināsies Kultūras pils Ziemeļblāzma skaistajā parkā. Ieeja visos koncertos būs bez maksas, un pirmais no tiem paredzēts šosvētdien, 19. jūnijā, no plkst. 17.00 līdz 18.30, kad parkā muzicēs ģitārists Kaspars Zemītis kopā ar stīgu kvartetu. K. Zemītis, viens no Latvijas daudzpusīgākajiem un pieprasītākajiem ģitāristiem, spēlē gan akadēmisko, gan populāro mūziku, un svētdienas koncerta programmā skanēs gan E. Dārziņa Melanholiskais valsis K. Zemīša aranžijā, gan vairākas mūziķa oriģinālkompozīcijas, piemēram, Pali, Agnus Dei un Vētra klusumā, kā arī citi skaņdarbi.

Nākamais koncerts Ziemeļblāzmas parkā gaidāms 7. jūlijā plkst. 20.00-21.30, kad ar savu darbu soloprogrammu uzstāsies komponists, ambientās un elektroniskās mūzikas autors un producents, mūziķis un multiinstrumentālists Raimonds Tiguls. 21. jūlijā (plkst. 20.00-21.30) te savas oriģinālkompozīcijas atskaņos Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra sitaminstrumentu grupas mūziķis un marimbas virtuozs Rihards Zaļupe, 25. augustā (plkst. 20.00-21.30) solokoncertu sniegs koklētāja Laima Jansone.

Plašas brīvdabas koncertu izvēles iespējas piedāvā arī citas vietas Rīgā. Katru ceturtdienas vakaru notiek koncerts Kalnciema kvartālā, vasaras koncertu sezona atklāta arī Spīķeru kvartāla pagalmā, kur jūnijā ik nedēļu uzstājas kāda no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas indie mūzikas grupām.

Jau trešo gadu brīvdabas koncerti tiek rīkoti arī Berga bazārā, kopumā to būs trīspadsmit - katru trešdienas vakaru no plkst. 19.00 līdz 22.00 (bez maksas). Piemēram, 29. jūnijā uz skatuves kāps vitālā un kuplā grupa The Coco`nuts.

Vecrīgā, Mazās ģildes dārzā, gan atzītu un pazīstamu mūziķu, gan jauno talantu bezmaksas džeza koncerti gaida klausītājus katru ceturtdienu plkst. 17.00 līdz pat augusta nogalei. Šajā vasarā koncertos piedalīsies City Jazz Youth Band, Lauris Amantovs Jazz Quartet un Jam Orchestra.

Sadarbojoties starptautiskajam mūzikas festivālam Laba daba un kultūras telpai Autentika Bruņinieku ielā 2, šonedēļ atklāta jauna vasaras brīvdabas skatuve, uz kuras katru trešdienu muzicēs vietējās un ārvalstu mūzikas apvienības, lielā daļā koncertu uzstāsies arī festivālā Laba daba dzirdētie un gaidāmie mūziķi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?