Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Labāk vēlu nekā nekad

Pēdējās minūtēs pastarīšu varonība atdūrās pret favorītu izmisīgajiem centieniem. Euro 2016 finālturnīra mājiniece Francija kā pirmā kvalificējās astotdaļfinālam, bet Anglijas futbolisti kompensācijas laikā izrāva uzvaru pār Velsu (2:1).

Francija pēc dramatiskās 2:0 uzvaras pār Albāniju nodēvēta par «kompensācijas laika karalieni». Turklāt tā ir Francijas pirmā uzvara oficiālos mačos pār Albāniju. «Vārtu gūšana pēdējās minūtēs man nav īsti nekāds pārsteigums, jo arī pārbaudes spēlēs bija līdzīgi. Tas norāda uz to, ka mūsu puiši atdod sevi visu līdz pašam galam,» īpatnību izraut uzvaras maču galotnēs komentēja Francijas galvenais treneris Didjē Dešāms. Viņš slavēja Albāniju par labo sniegumu un pauda gandarījumu par divās spēlēs iegūtajām izslēgšanas spēļu garantijām.

Albānijas izlase gan nopelnīja komplimentu jūru par organizēto aizsardzību. Daiļrunīgs ir fakts, ka no 21 sitiena Francijas futbolistu izpildījumā tikai divi bija vārtu taisnstūrī. Lai uzlauztu šādu aizsardzību, bija nepieciešami pārsteigumi. Visvairāk ar tādiem izcēlās Dimitri Pajē, bet pirmajā vārtu guvumā ar rezultatīvu piespēli izcēlās centra aizsargs Adils Ramī. «Reizēm es varu to izdarīt! Vienmēr esmu priecīgs, ja varu izdarīt ko vairāk par solīdu sniegumu aizsardzībā, kas ir mans mērķis,» sacīja aizsargs. Viņš samainījās lomām ar vārtu guvēju Antuānu Grīzmanu, kuram nav ierasti precīzi sitieni ar galvu.

Ceturtdienas agrajā mačā spēkiem mērojās divas Apvienotās Karalistes komandas - Anglijas un Velsas izlases. Sekojot Dimitri Pajē piemēram, velsietis Garets Beils guva otros vārtus divos mačos turnīrā, pirmajā puslaikā ar spēcīgi izpildītu soda sitienu pārspējot kļūdījušos angļu vārtsargu Džo Hārtu. Puslaiku pārtraukumā angļu galvenais treneris Rojs Hodžsons veica uzreiz divas spēlētāju maiņas, sūtot laukumā uzbrucējus Džeimiju Vārdiju un Danielu Staridžu. Ar abiem izvilktas pilnās lozes, jo tieši šo vīru gūtie vārti nodrošināja angļiem uzvaru, turklāt uzvaras vārtu guvumā savu lomu nospēlēja arī trešais uz maiņu nākušais uzbrucējs Markuss Rašfords.

«Vai šī bija mana labākā dubultā maiņa karjerā? Šī ir mana labākā dubultā maiņa turnīrā, un tajā maiņas spēlēs ļoti svarīgu lomu - spēles nāk viena pēc otras, un komandās ir pa 23 spēlētājiem. Tā būs šī turnīra iezīme, ko redzējām jau dienu iepriekš Francijas mačā ar Albāniju,» galveno diskusiju cēloni komentēja angļu galvenais treneris Rojs Hodžsons. Turnīra pirmajās 15 spēlēs no 32 gūtajiem vārtiem 8 jeb tieši ceturtdaļu guva uz maiņu nākušie futbolisti. Favorītu komandas lielākoties panāk sev vēlamo rezultātu otrajos puslaikos, kad ilgu laiku atkāvušies pastarīši ir jau paguruši, zaudējuši fziskos spēkus, emocijas un koncentrēšanos.

«Saprotams, ka tas ir ļoti sarūgtinoši, taču esmu ļoti lepns par katru no mums. Kā jau es teicu iepriekš, mēs nevaram izdarīt neko vairāk par simtprocentīgu atdevi, un šoreiz tieši tā arī bija,» pēc mača sacīja visu laiku dārgākais futbolists Beils. «Manu spēlētāju centieni bija fantastiski. Veiksme mazliet pašiem ir jāvada. Kopumā viņiem bija nospiedoša bumbas kontrole, taču nebija tā, ka Veins Hennesijs atvairītu sitienu pēc sitiena, tāpēc zaudējums ir grūti norijams,» teica velsiešu galvenais treneris Kriss Koulmens.

C grupas mačā spēlēja turnīru ar zaudējumiem iesākušās Ukrainas un Ziemeļīrijas valstsvienības. Ukraina centās maču sākt «pirmā numura lomā», taču Lionas stadionā sākušais lietus tehniskāko spēlētāju priekšrocības mazināja - priekšplānā izvirzījās atlētisku futbolistu spēks. Tādā stihijā labāk jutās ziemeļīri, kuri ātri vien pārtvēra iniciatīvu, bet otrajā puslaikā vārtu guvumā pārvērta savu galveno trumpi - standartsituācijas.

Ceturtdien vēlu vakarā spēlēja Vācija - Polija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

francija 2
albānija 0
anglija 2

A grupas spēle
Vārti: Grīzmans 90., Pajē 90.
59% bumbas kontrole 41%
21 (2) sitieni (pa vārtiem) 9 (0)
Varonis: Dimitri Pajē. Tiktāl spilgtākais turnīra atklājums guva otros vārtus divās spēlēs. Viņš bija visradošākais un neparedzamākais vīrs uzvarētājiem.
Tabula
1. Francija 2 2 0 0 4-1 6
2. Šveice 2 1 1 0 2-1 4
3. Rumānija 2 0 1 1 2-3 1
4. Albānija 2 0 0 2 0-3 0

francija 2
albānija 0
anglija 2

B grupas spēle
Vārti: Vārdis 56., Staridžs 90. - Beils 42.
65% bumbas kontrole 35%
21 (4) sitieni (pa vārtiem) 6 (2)
Varoņi: Daniels Staridžs un Džeimss Vārdijs. Uz maiņu nākušie uzbrucēji izrāva uzvaru Anglijai.
Tabula
1. Anglija 2 1 1 0 3-2 4
2. Velsa 2 1 0 1 3-3 3
3. Slovākija 2 1 0 1 3-3 3
4. Krievija 2 0 1 1 2-3 1

francija 2
albānija 0
anglija 2

C grupas spēle
Vārti: Makaulijs 49., Makgins 90.
66% bumbas kontrole 34%
17 (5) sitieni (pa vārtiem) 11 (5)
Varonis: Garets Makaulijs. Gandrīz vai gribētos šo godu atvēlēt ziemļīriskajiem laikapstākļiem. Makaulijs tos izmantoja.
Tabula
1. Vācija 1 1 0 0 2-0 3
2. Polija 1 1 0 0 1-0 3
3. Ziemeļīrija 2 1 0 1 2-1 3
4. Ukraina 2 0 0 2 0-4 0

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?