Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Līgums ir, amata nebūs

Trenera sāga it kā ir atrisinājusies, jo Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans ceturtdien LTV 7. kanāla tiešraidē paziņoja, ka valstsvienību vadīs Leonīds Beresņevs, ar kuru pirmdien, visticamāk, tikšot parakstīts līgums. Interesanti, ka janvārī ar vienu no treneriem Lipmans jau bija parakstījis līgumu, bet pēc tam tomēr atteicās no viņa pakalpojumiem.

Pagājušās nedēļas nogalē Dienu sameklēja bijušais Latvijas izlases galvenā trenera palīgs kanādietis Toms Kūlens un izteica savu sašutumu. Kūlens norādīja, ka 26. janvārī ir parakstījis oficiālu dokumentu par Latvijas izlases galvenā trenera pienākumu pildīšanu. Pirms tam savu parakstu uz LHF apzīmogotā dokumenta bija uzlicis Lipmans. Līguma noteikumi esot bijuši skaidri formulēti. Maijā pasaules čempionātā Maskavā izvairoties no izkrišanas uz zemāku divīziju, ar Kūlenu automātiski tiktu pagarinātas līgumsaistības par Latvijas izlases vadīšanu arī septembrī pirmsolimpiskajā kvalifikācijas turnīrā. Ja tiktu izcīnīta ceļazīme uz 2018. gada ziemas olimpiskajām spēlēm, Kūlens turpinātu vadīt valstsvienību vēl vienu gadu.

«Pa telefonu es jau saņēmu apsveikumus no LHF valdes locekļiem, treneriem un administrācijas darbiniekiem,» atklāja Kūlens. «Saplānoju braucienu uz Latviju un atprasījos no darba devējiem, jo patlaban strādāju par skolotāju. Līdzīga situācija bija pirms gada, kad es pieņēmu darba piedāvājumu būt par trenera palīgu NHL klubā Bufalo Sabres. Jau decembrī man bija jālido uz Latviju. Biju saplānojis grafiku, LHF man atsūtīja lidmašīnas biļeti, bet divas dienas pirms izlidošanas atcēla rezervāciju. Pirms nedēļas es atkal biju saplānojis braucienu uz Latviju, un atkal lidojums tika atcelts.»

Kirovs Lipmans piektdien Dienai skaidroja, ka Kūlens esot pieprasījis pilnīgi nepieņemamus līguma nosacījumus. Gribējis līgumu uz četriem gadiem par 500 000 tūkstošiem eiro. Kūlens šo informāciju pilnībā noliedz. Parakstītajā līgumā skaidri esot bijis ierakstīts, ka par darbu pavasara ciklā, gatavojot un vadot Latvijas izlasi pasaules čempionātā, Toms saņemšot 35 000 eiro. Ja darbs turpināsies pirmsolimpiskajā kvalifikācijas turnīrā, Kūlenam tiks vēl 25 000 eiro.

«Man patiešām rūp hokeja attīstība Latvijā. Es mīlu šo valsti un tās cilvēkus. Man ir neaizmirstamas atmiņas par mūsu panākumu iepriekšējā pirmsolimpiskajā kvalifikācijas turnīrā Soču olimpiskajām spēlēm, kad ceturtdaļfinālā pacīnījāmies ar Kanādu, un pasaules čempionātiem. Es jau plānoju braucienu uz Rīgu, lai aprīlī sāktu komandu gatavot pasaules čempionātam Maskavā,» uz emocionālas nots savu sāpi izklāstīja Kūlens.

No 2013. līdz 2015. gadam Kūlens strādāja par trenera palīgu Latvijas izlasē. Divus pasaules čempionātus un olimpiskajās spēlēs Sočos viņš bija Teda Nolana palīgs, 2015. gada pasaules čempionātā - Aleksandra Beļavska palīgs.

Lipmans vairākkārt ir norādījis, ka Kūlens esot aģents, nevis treneris. Kirovs saka, ka viņam pat esot zvanīts no Amerikas, lai Tomam neuzticot Latvijas izlases vadīšanu. Ja tā arī ir bijis, tad tomēr savlaicīgi vajadzētu izsvērt visus par un pret. Parakstīt līgumu un pēc tam paziņot, ka izlases vadīšana tomēr tiks uzticēta citam speciālistam, nav korekts veids, kā būtu jārisina tik svarīgi un atbildīgi jautājumi kā Latvijas izlases galvenā trenera izvēlēšana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pēc tam būs kūka

Koncertzāles Cēsis mākslinieciskā vadītāja Inese Zagorska (66) par koncertzāles 10 gadu jubileju, kultūras harmoniju, vēstures mantojumu, jaunām tradīcijām un nākotni.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?