Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Lūgšanas ģitārai un ļoti dažādām balsīm

Inese Lūsiņa

«Šis koncerts man personīgi būs ļoti īpašs, jo tajā skanēs manis rakstīta mūzika un aranžējumi, kas apkopoti manā pirmajā soloalbumā Mana lūgšana. Tajā ietvertā mūzika atspoguļo manu ticību, kas ir mans lielākais iedvesmas avots. Rīgas Doma koncertā ģitāras skanējums būs akadēmiskāks, pateicoties izcilajiem partneriem - diriģentam Mārim Sirmajam un korim Latvija,» ģitārists un komponists Kaspars Zemītis stāsta par Rīgas Domā 30. martā plkst. 19.00 gaidāmo koncertu Mana lūgšana, kas vienlaikus būs arī mūziķa pirmā soloalbuma Mana lūgšana prezentācija. Tieši Māra Sirmā aicinājums rakstīt Mesu korim un ģitārai 17. Starptautiskajam garīgās mūzikas festivālam bijis pirmais impulss jaunā albuma tapšanai. «Albumā iekļaujot Mesu, kas atspoguļo manu dievkalpojuma sajūtu, atlika vien izvēlēties atlikušos skaņdarbus ar garīgu tematiku, kas bagātinātu kopainu,» atklāj Kaspars Zemītis.

Koncerta programma vedīs arī pāri jaunā albuma muzikālā satura robežām, kas ierakstīts kopā ar Māri Sirmo un Valsts akadēmisko kori Latvija Sv. Jāņa baznīcā un Latvijas Radio studijā. Koncertā piedalīsies arī viesmākslinieki, ar kuriem mūziķim jau ir izveidojusies ilggadēja sadarbība: stīgu kvartets Līva Plociņa, Madara Gaile, Ineta Abakuka, Māra Botmane, vokālā grupa Schola Cantorum Riga un dziedātājs Renārs Kaupers. Atšķirībā no albuma, kas ir Kaspara Zemīša autordarbs, koncertā skanēs arī Imanta Kalniņa un Renāra Kaupera dziesmas. «Spēlēsim gan skaņdarbus no jaunā albuma, gan arī mūziku, kas radusies sadarbībā ar labiem draugiem - Guntaru Prāni, vokālo grupu Schola Cantorum Riga un stīgu kvartetu, ar kuru esam izbraukājuši Latviju ar programmu Ģitāra un stāsti, kā arī ar Renāru Kauperu, ar kuru pēdējos gados esam divatā spēlējuši tieši baznīcās un atraduši kopīgu muzicēšanas sajūtu,» turpina Kaspars Zemītis.

Gandrīz visos skaņdarbos viņš piedalās arī kā izpildītājmūziķis, tomēr būšot arī viens, vissvaigākais opuss, kurā ģitāra klusē. Tā ir viņa jaunā kora dziesma Nakts ugunī ar Imanta Ziedoņa tekstu, kura tikko, 8. martā, piedzīvojusi pirmatskaņojumu Māra Sirmā un kora Latvija koncertcikla Latvijas komponisti Latvijas simtgadei otrajā koncertā. «Žēl, ka nepaspējām to ierakstīt jaunajā CD,» nosaka autors - mūziķis ar vairāk nekā 20 gadu skatuves pieredzi, spēlējot dažādos sastāvos un mūzikas stilos. K. Zemītis spēlējis leģendārajā grupā Time After Time, joprojām muzicē kopā ar Intaru Busuli, Lindu Leen, Renāru Kauperu, Igo, kā arī operdziedātājiem, Latvijas profesionālajiem koriem un simfonisko orķestri. Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā Zemītis pasniedz klasisko ģitārspēli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pēc tam būs kūka

Koncertzāles Cēsis mākslinieciskā vadītāja Inese Zagorska (66) par koncertzāles 10 gadu jubileju, kultūras harmoniju, vēstures mantojumu, jaunām tradīcijām un nākotni.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?