Manas bērnības gardumi
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Bez nosaukuma
4 personām vajadzēs: 1 liellopa sirdi, 2 burkānus, 1 sīpolu, 1/4
selerijas saknes, 1/2 pudeli sarkanvīna, garšvielas (sāli, piparus,
lauru lapas - kas nu kuram tīk), 1-2 sarkanos sīpolus, 2 ēd. k.
sarkanvīna etiķa, 12 kumkvatu, 1/2 l cukura sīrupa (uz 0,5 l ūdens
75 g cukura). Pasniegšanai vajadzēs svaigus salātus un
zaļumus
Liellopa sirdi pārgriež uz pusēm un labi nomazgā (var
iemērkt uz pāris stundām aukstā ūdenī, lai nomērcētu liekās
asinis).
Tad sirdi liek katliņā, pārlej ar ūdeni un uzvāra,
noņem putas, pievieno sāli, piparus, lauru lapu. Pievieno
garšsaknes - burkānus, sīpolus, selerijas sakni -un sarkanvīnu.
Vāra, līdz sirds kļūst mīksta (aptuveni 1-1,5 stundas).
Sirdi
atdzesē novārījumā, tad izņem un liek zem sloga, lai izspiestu
lieko šķidrumu.
Kumkvatus liek cukurūdenī un vāra 10 minūtes,
atdzesē. Ja kumkvati nav pieejami, var izmantot cidoniju sukādes
vai tml.
Sīpolu vinegretam: sarkanos sīpolus sagriež smalkos
kubiņos un saspaida ar sarkanvīna etiķi, lai veidojas
mērce.
Sirdi griež plānās šķēlītēs un pārlej ar sīpolu
vinegretu, klāt kārto kumkvatus un svaigus zaļumus, var pārliet ar
salātu olīveļļu.
Izziņai: kulinārijā citrusaugļus kumkvatus, kas
līdzinās maziem apelsīniņiem, izmanto augļu salātos, no tiem gatavo
mērces, vāra džemu, ievārījumu, gatavo marmelādi, tos cep kopā ar
gaļu un zivīm. Šim auglim ir plāna miza, tāpēc tas nav jāmizo.
Protams, pirms lietošanas tas ir rūpīgi jānomazgā.
Tesmeņa karbonāde
Ar ziemas selerijas salātiem un burkānu biezeni
4
personām vajadzēs: 1 kg liellopa tesmeņa, burkānus, sīpolus,
seleriju sakni, sāli, piparus pēc garšas, 1 tasīti rīvmaizes,
garšvielas (žāvētu rozmarīnu, timiānu, pētersīļus), 4 olas, 4 ēd.
k. miltu, 1 selerijas sakni, 1 ēd. k. etiķa, 1 ēd. k. cukura, 1/2
tējk. sāls. Burkānu biezenim: 600 g burkānu, 50 g sviesta, 200 g
saldā krējuma
Tesmeni nomazgā un uz pāris stundām iemērc aukstā
ūdenī. Tad vēlreiz nomazgā un liek vārīties, noņem putas, pievieno
burkānus, sīpolus, seleriju sakni, sāli un piparus. Vāra, līdz
tesmenis mīksts, izņem no buljona, nospiež lieko šķidrumu. Griež
šķēlēs, ja par maz, uzber vēl sāli un piparus, panē miltos, olā,
garšaugu rīvmaizē (rīvmaizei pievienoti sausie garšaugi rozmarīns,
timiāns, pētersīļi).
Liek uz pannas sakarsētās taukvielās un cep
no abām pusēm, līdz veidojas zeltaini brūna garoziņa.
Burkānus
sagriež vienādos gabaliņos, pievieno nedaudz ūdens, sviestu un
saldo krējumu tā, lai nosedz burkānus. Vāra uz lēnas uguns, līdz
burkāni mīksti, saberž biezenī. Selerijas sakni nomizo un sagriež
smalkos jo smalkos salmiņos. Sajauc cukuru, etiķi un sāli ar glāzi
karsta ūdens un pārlej sagrieztai selerijai.
Rudzu miltu uzpūtenis ar dzērvenēm un vaniļas pien
4 personām vajadzēs: 200 g rudzu miltu, 400 g dzērveņu, 150 g
cukura, 400 g piena, 1 tējk. vaniļas cukura
Dzērvenes samaļ,
pievieno cukuru un uzvāra. Izkāš, pievieno rudzu miltus, maigi vāra
5 minūtes, tad sakuļ stingrās putās.
Pienu sasilda ar vaniļas
cukuru, atdzesē. Pasniedz ar uzpūteni.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri