Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Mode un skandāli

Sekojot notikumiem alkohola tirgū Latvijā un pasaulē, var pamanīt vairākas tirgus tendences.

Šovasar uzkrītoši daudz Latvijas tirgū parādījušies dzirkstošie dzērieni, kas tiek pozicionēti kā baudāmi ar ledu. Šāds pasniegšanas veids ļauj ļoti viegli un ātri panākt atdzesētu dzērienu. Vai tiešām cilvēkiem patīk dzert ar aukstu ūdeni (kas pēc būtības ir ledus) atšķaidītu vīnu? Kādēļ atšķaidīt un bojāt kvalitatīva vīna labo garšu?

Tomēr ziņkārība ņēma virsroku, un pamēģināšanai nopirku Poll-Fabaire on Ice, Crᅢᄅmant de Luxembourg. Šis ir labs ražotājs, no Luksemburgas. Ja nepatiks ar ledu, izdzeršu tāpat. Paņēmu klasiskās šampanieša glāzes, ieliku dažus ledus gabaliņus, ielēju vīnu un sapratu savu kļūdu. Pirmkārt, no šīm glāzēm ir ļoti neērti dzert, otrkārt neko nevar sajust. Nācās meklēt lielās glāzes un procedūru atkārtot. Rezultāts mani patīkami pārsteidza. Aromātā viegli ziedi un nedaudz saldenu augļu. Arī garšā jūtami svaigi gatavi āboli, bumbieri un gatavas ērkšķogas. Tomēr pats būtiskākais - ne mirkli nelikās, ka vīns būtu atšķaidīts. Iespējams, par to jāpateicas pussausajam stilam. Vīns ir viegls un labi dzeras. Pēc iepazīšanās ar Poll-Fabaire on Ice es esmu spiests atzīt, ka šim vīnam ledus tiešām piestāv.

Ar Poll-Fabaire on Ice saistās kāds reklāmas skandāls. Kāda feministu organizācija ražotājam pārmeta dzimumu diskrimināciju, jo tas reklāmā bija attēlojis sievieti peldkostīmā uz ledāju fona ar pudeli rokā. Luksemburgas reklāmas ētikas komisija nosprieda, ka sievietei ar šo produktu nav nekā kopēja un Poll-Fabaire reklāma ir jāatsauc.

Lielā reklāmas skandālā iepīts arī kāds cits ražotājs. Daudzi riteņbraukšanas cienītāji šobrīd uzmanīgi seko notikumiem slavenajās Tour de France sacensībās, taču ne visi zina, ka tieši kāda it kā nevainīga vīna dēļ to norise šogad bija apdraudēta. Tā kā šīs riteņbraukšanas sacensības jau sen kļuvušas par starptautisku notikumu, to atbalstīšanā iesaistījušās arī lielas starptautiskās kompānijas. Viena no tām ir Čīles vīnu darītava Cono Sur. Tās darbiniekiem, dodoties uz vīna laukiem, ikdienā bieži sanāk izmantot velosipēdus. Iespējams, tāpēc Cono Sur ražo Bicicleta sērijas vīnus, uz kuru etiķetēm attēlots velosipēds.

Tour de France rīkotāju sadarbība ar Cono Sur izraisīja neapmierinātību Francijas vīndaru vidū. Viņi bija sašutuši, ka franču nacionālais kultūras un sporta simbols tiek izmantots, lai reklamētu Čīles vīnus. Galu galā tika panākts kompromiss. Franču vīndari savus vīnus Tour de France laikā reklamēs Francijā, bet Cono Sur - ārzemēs. Tiesa, Francijā alkohola reklāma sporta sacensību laikā tāpat ir aizliegta, bet tā jau ir viņu problēma. Arī Latvijā jau vairākus gadus pieejami Bicicleta sērijas vīni. Piemēram, Cono Sur Bicicleta Chardonnay 2015. Aromātā svaigi citrusi, persiki. Garšā dominē eksotiskas zaļu augļu notis, citrusi un minerāli. Vīns nav pabijis ozolkokā, tomēr, nedaudz pastāvējis un uzelpojis, tas kļūst treknāks. Apaļāks un interesantāks. Pateicoties svaigajai garšai, tas lieliski piestāvēs šai vasarai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?