Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Motociklistu vasara sākas skaļi

Linda Liepiņa

Jau rūc, tarkšķ, ducina, rēc… Kā tikai neapzīmē motociklu radītos trokšņus. Brīžiem tie kaitina, bet citreiz smaidot gribas pamāt motociklistu kolonnai. Uz siltās sezonas sliekšņa motobraucēji sarosījušies. Rīgā t/c Mols notiek vērienīga izstāde Latvijas gada motocikls 2016, kurā vēl šodien un rīt apskatāmi jaunie šīgada motociklu modeļi. Pasākuma rīkotājs, Latvijas Motoklubu asociācijas biedrs Arnis Blodons lepojas, ka izstādīti arī Latvijas sporta leģendu motocikli - motosportista un ceļotāja Jāņa Rozīša triku braucamais, Bruno Rožkalna (Brunomoto) šosejas sporta motocikls, Leona Kozlovska motokrosa spēkrats, Mārtiņa Aleksandroviča (Alex) lidojošā krosa «spāre», Anda Pikāna (Kurbads) pasaules apceļotāja spēkrats un MX2 pasaules vicečempiona Paula Jonasa krosa motocikla prototips. Ar savu īsto moci Pauls 30. aprīlī un 1. maijā pārstāvēs MX2 Latvijas komandu pasaules čempionāta posmā Ķegumā. Izstāde notiek jau trešo gadu, un 9. jūnijā tiks paziņots Gada motocikls. «Konkurss ir unikāls, jo vienīgais Baltijā,» uzsver A. Blodons. «No pasaules konkursiem, kur tādi notiek viena medija ietvaros, mūsējais atšķiras ar žūrijas objektivitāti, jo piedalās dažādu mediju pārstāvji, kas nav saistīti ar korporatīvām saitēm.»

Bet jau rīt, 30. aprīlī, plkst. 13.00 ar motociklu parādi no t/c Mols tiks atklāta Latvijas šīgada motosezona. Uz pirmo tradicionālo braucienu pulcēsies ap 5000 motobraucējiem no Latvijas un ārvalstīm. Ar lielu loku pāri Dienvidu un Vanšu tiltiem motociklisti ieradīsies 11. novembra krastmalā, kur plānotas motosporta aktivitātes, parāde, motosezonas jaunumu prezentācijas, motošovu paraugdemonstrējumi un rokkoncerts ar populāru somu roka grupu Lonely Kamel.

Pats Arnis Blondons savu motociklista karjeru dala divos posmos. Ar motociklu atsācis braukt 1998. gadā, kad iegādājies pirmo ārzemju braucamo - Yamaha motociklu. «Pirms tam, skolas laikā, man bija Kovrovec, ar kuru ievilku kokā tā, ka no braucamā nekas pāri nepalika,» stāsta Arnis. «Paldies Dievam, nekādas fiziskas traumas neguvu. Bet bija šoks, nepavisam vairs negribējās braukt ar motociklu. Neapzināti pie tiem mani atgrieza rallists Ivars Vasaraudzis, reiz vienā motokrosa pasākumā aicinot izlaist kādu līkumu. Bija neērti atrunāties. Uzsēdos, un - aidā! Bailes atņēma kā ar roku.»

A. Blodons uzskata, ka motociklistu rīkotās aktivitātes pilsētai ir prestižas. Hamburgā šāda veida pasākumi notiek trīs dienas pēc kārtas, arī Amerikā tie ir populāri. Lai gan cilvēku attieksme ir dažāda, publiskajā vidē laimējies tikties ar smaidīgiem un pozitīvi noskaņotiem. «Motociklisti ir savas valsts patrioti,» A. Blodons saka vienkārši, bet lepni. «Motociklisti stāv un krīt par savējiem.» Flasi vairāk: www.gadamotocikls.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pēc tam būs kūka

Koncertzāles Cēsis mākslinieciskā vadītāja Inese Zagorska (66) par koncertzāles 10 gadu jubileju, kultūras harmoniju, vēstures mantojumu, jaunām tradīcijām un nākotni.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?