Velta stāsta, ka visu dzīvi vasaras un rudeņi bijis lielais konservēšanas, marinēšanas un sālīšanas laiks un tad viņai pietrūcis pat mēra izjūtas, tāpēc pavasarī bijis jālej laukā gan kompoti, gan jāšķiras no ievārījuma un gurķu burkām, jo jau nākusi jaunā raža un vecie krājumi mājiniekiem bija apnikuši. Pirms pāris gadiem pēc dēla un vedeklas ieteikuma pamatos tika mainīta pārtikas krājumu sagatavošanas sistēma. Vispirms dēls Veltai un Ērikam uzdāvināja ietilpīgu saldētavu. Veltai sākumā bijis grūti pierast, ka nekas nav jāpilda burkās. Toties tagad viņa saprot, ka ietaupās ļoti daudz laika un «ēdam nesalīdzināmi veselīgāk». Avenes Puriņi tagad uzreiz liek pa porcijām kastītēs, zemenes tāpat, upenes saber maisiņos. Ziemā no šīm dārza veltēm var uztaisīt lieliskus kokteiļus, piemēram, kāda sula, banāns, ogas. Var pievienot arī saldējumu, un visu blenderī iekšā! Lielisks gardums! Gurķus vasarā viegli marinē tikai pašā sākumā - spainī iekšā, un pēc pāris dienām tie gatavi. Ēd arī svaigus ik katrā pusdienas reizē. Pākšu pupiņas, ja ir laiks, sagriež trīs daļās, ja nav laika, maisiņos liek nesagrieztas. Dilles sadala porcijās un ziemā pievieno ēdienam, kas uzreiz smaržo kā vasarā. Netālajā mežā parasti ir daudz sēņu. Marinēšanai ziemas krājumu papildināšanai tiek lasīti tikai podiņi. Velta brīdina: «Pārējās salasītās sēnes ļoti rūpīgi jāiesaiņo, jo tām ir ļoti spēcīga smarža. Pirmajā gadā mums ledusskapī visi produkti smaržoja pēc sēnēm.» Sēnes viņa sīki sagriež un viegli apcep kādos taukos, tad atdzesētas liek maisiņos vai kastītēs un ievieto saldētavā. Nevar nepieminēt kaimiņienes marinētās bietītes, kuras sīki sarīvētas un sapildītas nelielās burciņās nodrošina Puriņu ģimenei gardu boršču saltajās ziemas dienās.
Velta ir ļoti apmierināta ar savu jauno sistēmu - pagrabā ietaupās vieta, un nav tā, ka kaut kas no visiem krājumiem paliktu pāri: «Tagad ir sajūta, ka mēs visu laiku dzīvojam vasarā. Kartupeļi smaržo pēc dillēm, galdā Ziemassvētkos ir sēņu mērce, mazmeita dievina pēc svaigām ogām smaržojošus kokteiļus.»