Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Nepacietīgi gaida debiju

Savu debiju Formula 1 čempionātā šogad piedzīvos brits Džoljons Palmers, vācietis Paskāls Verleins un indonēzietis Rio Harjanto, savukārt Kevins Magnusens un Estebans Gutjeress atgriezīsies pēc pagājušās sezonas izlaišanas. Katrs no debitantiem ir ar atšķirīgu pieredzes bagāžu un stāstu, kas atvedis viņu līdz autosporta virsotnei. Barselonas testos bija pirmā iespēja novērtēt un aprunāties ar visiem jaunpienācējiem.

No bijušā F1 pilota Džonatana Palmera dēla Džoljona tiek gaidīts stabils sniegums jau pirmajā sezonā. Brits 2014. gadā pārliecinoši kļuva par GP2 čempionu un pagājušo sezonu pavadīja Renault priekšgājējas Lotus vienības rezervē, regulāri piedaloties piektdienas treniņos. «Parasti piloti neizbauda testus, tomēr es nevarēju vien sagaidīt, kad varēšu palikt divatā ar Renault formulu,» nepacietību izmēģināt savu šīssezonas sacīkšu mašīnu skaidroja Palmers. «Šie testi mums ir ļoti svarīgi, un iegūtie dati no pirmajām dienām ir vitāli nepieciešami, lai turpinātu progresēt. Kad martā startēšu pirmajā posmā Austrālijā, būs pagājuši 16 mēneši kopš manas pēdējās sacīkstes, taču tāpēc es nejūtu papildu nervozitāti vai psiholoģisko slogu.»

Vēsturē jaunākais DTM seriāla uzvarētājs un pērnā gada vācu salonauto sēriju čempions Paskāls Verleins ir varenās Mercedes kompānijas protežē, un ar viņu vācu autogigants saista lielas cerības. Cik šīs cerības ir pamatotas, noteikti varēsim vērtēt jau pēc pirmās sezonas mazajā Manor komandā, kas šogad ieguvusi jaudīgos (lai arī pērnā gada) Mercedes motorus un varētu kļūt par nopietnāku pretendentu uz punktiem. «Manor komanda ir īstā vieta, kur man sākt Formula 1 karjeru,» 21 gadu vecais vācietis nevēlētos piedzīvot debiju F1 favorītu Mercedes sastāvā. «Šī sezona būs nopietns mācību process, tomēr punkti ir svarīgi, un ceru par tiem cīnīties jau šogad. Turklāt esmu drošs, ka tas būs jautrs piedzīvojums. Man jau pirmajā sezonā jāparāda, ka esmu cienīgs saņemt to uzticību, ko man izrādījusi Mercedes kompānija. Mana pieredze pēdējos gados DTM sērijās varētu likties ļoti atšķirīga no tā, kas nepieciešams Formulā 1, tomēr DTM man bija iespēja strādāt ļoti augsta līmeņa komandā un piekļūt augsti tehnoloģiskiem risinājumiem, kas ir ļoti pietuvināti Formula 1 līmenim.»

Indonēzijas valdība samaksāja 15 miljonus eiro, lai savas valsts labāko sacīkšu braucēju iestumtu Formulā 1. Taču nevaram uzskatīt Rio Harjanto par neprašu, jo viņš ir spējis gūt uzvaru prestižajā GP2 čempionātā. Mēraukla viņa spējām ir acīmredzama - komandas biedrs Verleins. «Es joprojām nespēju noticēt, ka nesapņoju un šodien izmēģināju formulu, ar kuru šogad startēšu sacīkstēs,» pēc savas pirmās testu dienas Barselonā komentēja Harjanto. Tomēr jau otrā darba diena indonēzietim izvērtās neveiksmīga - kļūda piektajā līkumā bija par iemeslu ne tikai sarkanajiem karogiem, bet arī nopietnākajam incidentam testu laikā. Lai gan avārija neprasīja nopietnus remontdarbus Manor komandai, Rio Harjanto dienas beigās bija jāpiedzīvo smagi mirkļi, kad žurnālisti nebija saudzīgi, kritizējot viņa gatavību Formula 1 ātrumiem. «Man vēl daudz jāmācās, un tas jādara ļoti ātri,» arī pats Harjanto atzina savu vainu notikušajā. Viņam vēl priekšā pēdējās divas darba dienas otrajā testu sesijā, kas Barselonas trasē risināsies šajā nedēļā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pēc tam būs kūka

Koncertzāles Cēsis mākslinieciskā vadītāja Inese Zagorska (66) par koncertzāles 10 gadu jubileju, kultūras harmoniju, vēstures mantojumu, jaunām tradīcijām un nākotni.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?