Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 16. novembris
Glorija, Banga

Neparastas aukstās zupas

Sinoptiķi jau rīt sola siltu, bet pēc tam vēl siltāku laiku un reizēm pat pavisam karstas dienas. Vasarā katrs labprāt baudām auksto zupu, kas viegli un ātri pagatavojama un nes vēsuma sajūtu kuņģī. Latviešiem ir tradicionālas auksto zupu receptes, piemēram, biešu zupa. Virumu gatavo uz kefīra vai kvasa bāzes, sastāvdaļās visbiežāk ir olas, gurķi, desa, loki, dilles, marinētas bietes, krējums, redīsi u.tml., pēc katra gaumes un izvēles. Restorāna Gutenbergs šefpavārs Rolands Rudzāts piedāvā mazliet neparastākus auksto zupu variantus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Dzelteno un sarkano tomātu zupa

4 personām vajadzēs: 300 g dzelteno tomātu, 200 g dzeltenās paprikas, 1 ķiploka daiviņu, 1 ēd. k. sakapātu diļļu, 300 g sarkano tomātu, 150 g dzeltenās paprikas, 1 ķiploka daiviņu, 5 g seleriju kātu, 1/2 tējk. čili piparu, 1 ēd. k. pētersīļu, sāli, cukuru un piparus pēc garšas, zaļumus
Dzeltenos tomātus, dzelteno papriku un ķiploka daiviņu sablenderē, pievieno garšvielas. Izkāš caur sietu.
Sarkanos tomātus sablenderē ar sarkano papriku, ķiploka daiviņu, seleriju kātiem, čilli piparu un garšvielām. Izkāš caur sietu.
Pirms pasniegšanas abas zupas līdzīgās daļās lej vienā šķīvī un dekorē ar zaļumiem.

Spinātu un jogurta zupa ar putotu krējumu un re

4 personām vajadzēs: 100 g spinātu, 100 g rukolas salātu, 100 g sarkano redīsu, 500 g jogurta bez piedevām, 150 ml saldā krējuma, 1 ēd. k. etiķa, sāli, piparus un cukuru pēc garšas
Spinātus, jogurtu un rukolu sablenderē viendabīgā masā. Pievieno pēc garšas etiķi un garšvielas. Pasniedz ar saputotu saldo krējumu un redīsiem.

Zemeņu zupa ar piparmētru un bazilika krēmu

4 personām vajadzēs: 800 g zemeņu, 1 laima augli, 200 ml saldā krējuma, 1 ēd. k. sakapāta bazilika, 1 ēd. k. sakapātu piparmētru, cukuru pēc garšas
Zemenes sablenderē ar cukuru un laima sulu, izkāš caur sietu.
Saldo krējumu saputo ar cukuru un sajauc ar sarīvētu laima miziņu, pievieno sakapātu piparmētru, baziliku un nedaudz arī laima sulu. Sablenderētās zemenes lej šķīvī, virsū liek piparmētru un bazilika krēmu.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?