Neparasti vārdi, gardi ēdieni
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Zupa Veracruzana
4 personām: 1 sīpols, 2 daiviņas ķiploka, 2 tomāti, 1
paprika, 1 lauru lapa, 1 cm ingvera saknes, 1/3 čili pipara, 2
zariņi timiāna, 2 laimi, 4 ēd. k. olīveļļas, sāls, pipari pēc
garšas, 150 g laša, 8 garneles ar galvu, 16
mīdijas
1. Dārzeņus vispirms nomazgā un sagriež.
2. Katlā uzsilda olīveļļu un apcep ķiplokus ar timiānu. Pēc tam
pievieno sīpolus, ingveru, papriku un tomātus, tos pasautē.
3.
Pievieno vienu litru ūdens un vāra uz lēnas uguns, kamēr dārzeņi
kļūst mīksti.
4. Visu sablenderē un ievieto atpakaļ katlā,
pievieno garneles, kubiņos sagrieztu lasi, mīdijas un garšvielas.
Beigās piespiež laima sulu.
Piparmētru Panna cotta ar mango biezeni
4 personām: 400 g saldā krējuma, pāris piparmētras lapiņu, 70 g
cukura, 1 ola, 10 g želatīna, 6 piparmētru ledenes, 1 mango, vēlams
ļoti mīksts
1. Katlā uzvāra saldo krējumu, pievieno cukuru
un sasmalcinātas piparmētru konfektes.
2. Atdzesē līdz 63°C ,
pēc tam pievieno uzbriedinātu želatīnu un ieputo vienu olas
dzeltenumu.
3. Piparmētru lapiņas sasmalcina un liek trauciņos,
virsū lej gatavo masu.
4. Liek ledusskapī uz pāris stundām
atdzesēties. Pēc tam mango nomizo un sablenderē kopā ar cukuru.
5. Panna cotta pasniedz kopā ar mango biezeni.
Burrito Chimi Canga
4 personām: 300 g liellopu maltās gaļas, 1 paprika, 200 g
konservētu pupiņu, 1 sīpols, 5 ēd. k. tomātu mērces, 20 g marinētu
halapenjo piparu, 4 tortiljas, 250 g siera, 1 l eļļas cepšanai,
sāls, pipari pēc garšas, 1 ola, skābais krējums
1. Dārzeņus
nomazgā un sagriež nelielos kubiņos.
2. Katlā uzkarsē eļļu,
apcep sīpolus un papriku, pēc tam pievieno malto gaļu un turpina
cept.
3. Kad gaļa apcepta, pievieno tomātu mērci, garšvielas,
sakapātus halapenjo piparus un nedaudz ūdeni, visu sautē 10
minūtes. Beigās pievieno pupiņas un sautē vēl 10 minūtes uz lēnas
uguns. Gatavo ēdienu atdzesē.
4. Kviešu tortilju uzsilda, lai
vieglāk būtu sarullēt.
5. Tortiljā pilda maltās gaļas, pupiņu
masu un rīvētu sieru, sarullē tā, lai gali būtu ciet, pēc tam
pārsmērē ar olu.
6. Katlā uzvāra eļļu un liek cepties sarullēto
tortilju, cep zeltaini brūnu. Pasniedz kopā ar skābu krējumu.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!