Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Noskaņoties uz viena viļņa Maskavā

Edgars Masaļskis

Dzimis: 1980. gada 31. martā

Augums: 175 cm, svars 78 kg

Pozīcija: vārtsargs

Klubs: Toljati Lada (Krievija, KHL)

: 14 reizes, 50 spēles, vidēji ielaistas 2,88 ripas

Komentārs: viens no trim vilcējiem kopā ar Lauri Dārziņu un Kasparu Daugaviņu, kuri pirms gada deva lielāko ieguldījumu vietas saglabāšanā elitē. Lai arī aizvadīja labu sezonu Arta Ābola trenētajā KHL klubā Toljati Lada, nav līgumsaistību nākamajai sezonai. Izlases interesēs tas ir pluss, jo būs motivācija Maskavā sevi parādīt no labākās puses. Šķiet, ka atbildīgās spēlēs vārtu sargāšana būtu jāuztic Masaļskim.

Elvis Merzļikins

Dzimis: 1994. gada 13. aprīlī

Augums: 191 cm, svars 85 kg

Pozīcija: vārtsargs

Klubs: HC Lugano (Šveice, NLA)

PČ: debitants

Komentārs: patīkami var pārsteigt un var arī sagādāt vilšanās brīžus. Pārbaudes spēļu ciklā ieguva pārliecību valstsvienības sastāvā, taču bija arī spēles epizodes, pēc kurām radās šaubas, vai uzticēt Elvim vietu vārtos atbildīgajās čempionāta spēlēs. Būs labi motivēts sevi parādīt debijas čempionātā. Paredzams, ka stāsies vārtos pirmajā spēlē ar Zviedriju. Labāk jūtas, kad ir daudz metienu, tiesa, daudzreiz ripu mēdz atsist sev priekšā.

Jānis Kalniņš

Dzimis: 1991. gada 13. decembrī

Augums: 182 cm, svars 87 kg

Pozīcija: vārtsargs

Klubs: Szekesfehervar (Ungārija, MOL)

PČ: bija sastāvā pagājušajā čempionātā, taču laukumā nedevās

Komentārs: jāatkārto pirms gada rakstītais. Proti, iespēja spēlēt pasaules čempionātā pavērsies tikai tādā gadījumā, ja ar ripu ķeršanu pagalam neveiksies diviem treneru rangā augstāk esošajiem vārtsargiem. Šogad tie ir Masaļskis un Merzļikins. Ceļu uz Maskavu pavēra Ivara Punnenova savainojums un paša prasme sekmīgi iekļauties spēlē avārijas režīmā no tribīnēm.

Edgars Siksna

Dzimis: 1993. gada 15. janvārī

Augums: 186 cm, svars 93 kg

Pozīcija: aizsargs

Klubs: Karagandas Saryarka (Krievija, VHL)

PČ: debitants

Komentārs: kurš vēl pirms mēneša varēja paredzēt, ka Siksna uz Maskavu brauks kā pirmā pāra aizsargs? Lielā iespēja karjerā veikt lēcienu augšup. Labrocis ar labu metienu, kam tiks dota iespēja spēlēt skaitliskajā vairākumā. Pirmo reizi reāli pretendēja uz spēlēšanu pasaules čempionātā un jau debijas reizē būs nozīmīga loma komandas mehānismā.

Guntis Galviņš

Dzimis: 1986. gada 25. janvārī

Augums: 186 cm, svars 87 kg

Pozīcija: aizsargs

Klubs: Rīgas Dinamo (KHL)

PČ: 9 reizes, 58 sp., 18 (4+14) p.

Komentārs: jārēķinās ar ievērojamu spēles laiku, jo treneri izmantos gan skaitliskajā vairākumā, gan arī mazākumā. Pašreizējā modelī viens no aizsardzības stūrakmeņiem. Vajadzēs piesegt arī pārinieku un čempionāta debitantu Edgaru Siksnu. Rīgas Dinamo sastāvā savulaik prata pārsteigt vārtsargus ar metieniem no zilās līnijas augšējos vārtu stūros. Būs jāuzņemas arī uzbrukuma aizsācēja funkcija laukumā.

Kristaps Sotnieks

Dzimis: 1987. gada 29. janvārī

Augums: 183 cm, svars 93 kg

Pozīcija: aizsargs

Klubs: Rīgas Dinamo (KHL)

PČ: 7 reizes, 47 sp., 9 (1+8) p.

Komentārs: viens no aizsardzības balstiem. Šosezon KHL bija viens no labākajiem metienu bloķētājiem. Būs kārtīgi jāpasvīst, kad komanda spēlēs skaitliskajā mazākumā. Iekrāta jau bagātīga augstākā līmeņa spēļu pieredze. Ja spēlēs vienā pārī ar Jerofejevu, tad ar savām ātruma īpašībām laikam jau būs jāpiesedz pārinieks. Ir laba pašatdeve un godprātīga attieksme pret veicamajiem pienākumiem.

Aleksandrs Jerofejevs

Dzimis: 1984. gada 12. aprīlī

Augums: 188 cm, svars 86 kg

Pozīcija: aizsargs

Klubs: Rīgas Dinamo (KHL)

: 6 reizes, 36 sp., 6 (2+4) p.

Komentārs: pārbaudes spēļu cikla otrajā pusē ārstēja savainojumu, tāpēc ir bažas, vai fiziski būs gatavs par visiem simts procentiem. Augumā masīvs aizsargs, kurš iesaistās spēka spēlē, bet mēdz sapelnīt arī noraidījumus. Pēdējās divās sezonās ieguvis vērtīgu pieredzi Rīgas Dinamo sastāvā, lai gan KHL ir spēlējis arī Ņižņekamskas Ņeftehimik un Novokuzņeckas Metallurg sastāvā.

Oskars Cibuļskis

Dzimis: 1988. gada 9. aprīlī

Augums: 188 cm, svars 86 kg

Pozīcija: aizsargs

Klubs: Rīgas Dinamo (KHL)

PČ: 3 reizes, 20 sp., 1 (0+1) p.

Komentārs: iespēja reabilitētēties par nesekmīgo sezonu Rīgas Dinamo sastāvā. Aizsardzībā mēdz sev garām palaist pretspēlētāju, toties ar savu spēcīgo metienu var būt noderīgs, spēlējot skaitliskajā vairākumā. Ir labi parametri, lai būtu viens no vadošajiem aizsargiem, taču pēdējā laikā pazaudējis pārliecību.

Ralfs Freibergs

Dzimis: 1991. gada 17. maijā

Augums: 180 cm, svars 87 kg

Pozīcija: aizsargs

Klubs: Toledo Walleye (ECHL)

PČ: 1 reize, 7 sp., 1 (0+1) p.

Komentārs: atgriezies izlases rindās pēc diviem izlaistiem pasaules čempionātiem, jo izcieta diskvalifikāciju par dopinga lietošanu. Spēlēt sācis asāk, pie pirmās izdevības iesaistās vārdu apmaiņā un nekautrējas izvicināt dūres. Ar labu sniegumu var iegūt līgumu Eiropā. Teda Nolana laikā spēlēja nozīmīgu lomu skaitliskajā vairākumā.

Maksims Širokovs

Dzimis: 1982. gada 13. decembrī

Augums: 181 cm, svars 87 kg

Pozīcija: aizsargs

Klubs: Sterzing/Vipiteno (Itālija)

PČ: 1 reize, 7 sp., 0 p.

Komentārs: iekļaušanai sastāvā nozīme bija arī tam, ka uz soliņa spēj būt komandas uzmundrinātājs. Bažas rada situācijas, kad pretī ir ātri sāncenšu komandas uzbrucēji. Spēles laiks nav plānots liels, tāpēc jācenšas to izmantot tā, lai pēc tam pašam nebūtu rūgtuma sajūtas.

Jānis Andersons

Dzimis: 1986. gada 7. oktobrī

Augums: 187 cm, svars 88 kg

Pozīcija: aizsargs

Klubs: HKM Zvolen (Slovākija)

PČ: 5 reizes, 21 sp., 2 (0+2) p.

Komentārs: nav ierādīta vieta trijos aizsargu pāros, kuriem būs lielākais spēles laiks. Kad tiks dota iespēja, vajadzēs apliecināt savu lietderību laukumā. Pārbaudes spēlēs bija neveiklas epizodes, kamdēļ treneri šaubījās par iekļaušanu sastāvā.

Kaspars Daugaviņš

Dzimis: 1988. gada 18. maijā

Augums: 183 cm, svars 97 kg

Pozīcija: uzbrucējs

Klubs: Ņižņijnovgorodas Torpedo (KHL)

PČ: 7 reizes, 42 sp., 26 (13+13) p.

Komentārs: komandas galvenais vilcējspēks. Ar līdera lomu veiksmīgi tika galā jau pagājušajā čempionātā. Vārtu garšu sajutis sezonas laikā Ņižņijnovgorodas Torpedo komandā, taču pieticīgu sniegumu rādīja pārbaudes spēlēs. Jādomā, ka pietaupīja spēkus Maskavai. Kaspara prasmei organizēt spēli savai skaitliskā vairākuma brigādei lielā mērā būs svarīga loma komandas sniegumam pasaules čempionātā.

Zemgus Girgensons

Dzimis: 1994. gada 5. janvārī

Augums: 186 cm, svars 92 kg

Pozīcija: uzbrucējs

Klubs: Bufalo Sabres (NHL)

PČ: 2 reizes, 11 sp., 3 (3+0) p.

Komentārs: vajadzēs iejusties līdera lomā. Fiziski vienmēr ir bijis labā kondīcijā. Liela nozīme būs tam, kā izveidosies sapratne ar maiņas partneriem, lai gan arī individuāli var noorganizēt vārtu guvumus. Šosezon vienīgais pastāvīgi NHL spēlējošais Latvijas hokejists. Labprāt iesaistās spēka divcīņās.

Ronalds Ķēniņš

Dzimis: 1991. gada 28. februārī

Augums: 182 cm, svars 91 kg

Pozīcija: uzbrucējs

Klubs: Vankūveras Canucks (NHL)

PČ: 4 reizes, 25 sp., 8 (1+7) p.

Komentārs: izlasē savulaik ienāca ar aktīvu spēli un pie pirmās izdevības pielietoja spēka paņēmienus. Šogad būs vairāk jādomā par pārorientēšanos uz pragmatiskāku spēli. Paredzams, ka treneri atvēlēs vietu vienā no vadošajām maiņām. Būs iemesls pacensties arī tāpēc, ka nākotne ir miglā tīta - nav līguma.

Miķelis Rēdlihs

Dzimis: 1984. gada 1. jūlijā

Augums: 181 cm, svars 81 kg

Pozīcija: uzbrucējs

Klubs: Rīgas Dinamo (KHL)

PČ: 10 reizes, 59 sp., 23 (8+15) p.

Komentārs: joprojām ātrs un ļoti aktīvs. Spēj nopelnīt komandai skaitlisko vairākumu, taču arī pats mēdz pārcensties ar pretinieku neitralizēšanu. Viens no potenciālajiem līderiem uzbrukumā, kam pagājušais čempionāts rezultativitātes ziņā bija pieticīgs. Ja pretinieki neatšifrēs vairākuma shēmu ar izvietošanos vienā līnijā, var pavilkt komandu uzvaras virzienā.

Andris Džeriņš

Dzimis: 1988. gada 14. februārī

Augums: 185 cm, svars 85 kg

Pozīcija: uzbrucējs

Klubs: Rīgas Dinamo (KHL)

PČ: 6 reizes, 37 sp., 11 (1+10) p.

Komentārs: hokejam labākajos gados un ar iekrātu solīdu augstākā līmeņa pieredzi, tāpēc vajadzētu dot lielāku pienesumu priekšējā līnijā. Jo īpaši tāpēc, ka būs spēles laiks skaitliskajā vairākumā. Jācenšas izmantot savu trumpi ar ātru pāreju uzbrukumā. Ir labs metiens un var pārsteigt vārtsargus nesagatavotus.

Roberts Bukarts

Dzimis: 1990. gada 27. jūnijā

Augums: 184 cm, svars 83 kg

Pozīcija: uzbrucējs

Klubs: Zlin (Čehija)

PČ: 3 reizes, 16 spēles, 3 (3+0) p.

Komentārs: labākais ir bijis pirmais čempionāts, kad izlasi vēl vadīja Oļegs Znaroks. Pie Teda Nolana neieguva trenera uzticību, bet pērn pie Aleksandra Beļavska septiņās spēlēs punktus neguva. Otro elpu ieguva Čehijas līgā, tāpēc jācer, ka savas snaipera īpašības izmantos Maskavā. Bija aktīvs pārbaudes spēļu cikla sākumā, bet pēc tam nedaudz samazināja apgriezienus.

Gunārs Skvorcovs

Dzimis: 1990. gada 13. janvārī

Augums: 186 cm, svars 86 kg

Pozīcija: uzbrucējs

Klubs: Rīgas Dinamo (KHL)

PČ: 1 reize, 7 sp., 0 p.

Komentārs: pagājušajā gadā savā debijas čempionātā pie rezultativitātes punktiem netika. Izteikts melnā darba darītājs, bet ar spēcīgu metienu, ko prot izmantot pretuzbrukumos. Būs kārtīgi jāpasvīst, kad komanda spēlēs skaitliskajā mazākumā.

Gints Meija

Dzimis: 1987. gada 4. septembrī

Augums: 185 cm, svars 90 kg

Pozīcija: uzbrucējs

Klubs: Rīgas Dinamo (KHL)

PČ: 5 reizes, 31 sp., 11 (4+7) p.

Komentārs: labāk jūtas malējā uzbrucēja pozīcijā, taču komandas interesēs var pārkvalificēties arī par centra uzbrucēju. Individuāli spēcīgs, jo spēj pieturēt ripu un uzvarēt divcīņas. Produktīvāk spēlē pretuzbrukumos, nevis pozicionālā ripas izspēlē pretinieku zonā.

Miks Indrašis

Dzimis: 1990. gada 30. septembrī

Augums: 190 cm, svars 85 kg

Pozīcija: uzbrucējs

Klubs: Rīgas Dinamo (KHL)

PČ: 4 reizes, 26 spēles, 10 (5+5) p.

Komentārs: Rīgas Dinamo rezultatīvākais spēlētājs, tāpēc treneri cer uz Mika rezultativitāti arī pasaules čempionātā. Muguras savainojuma dēļ izlaida pēdējās pārbaudes spēles ar Šveici. Liela nozīme būs fiziskajai kondīcijai, jo meistarība jau nekur nepazudīs.

Edgars Kulda

Dzimis: 1994. gada 13. novembrī

Augums: 184 cm, svars 87 kg

Pozīcija: uzbrucējs

Klubs: Rīgas Dinamo (KHL)

PČ: debitants

Komentārs: ar centību un rezultatīvām piespēlēm pārliecināja trenerus par iekļaušanu sastāvā. Izveidojusies laba saikne ar Rodrigo Ābolu. Spēlē izteiktā enerģijas spēlētāja manierē, taču ar negaidītām ripas izspēlēm var saasināt spēli pretinieka zonā. Ar negaidītiem metieniem spēj pārsteigt vārtsargus.

Māris Bičevskis

Dzimis: 1991. gada 8. augustā

Augums: 180 cm, svars 82 kg

Pozīcija: uzbrucējs

Klubs: Rīgas Dinamo (KHL)

: debitants

Komentārs: Rīgas Dinamo sastāvā aizvadījis jau piecas sezonas un beidzot sagaidījis arī savu debiju pasaules čempionātā. Pēc muguras operācijas šosezon sniegums bija pieticīgāks nekā iepriekšējās sezonās. Konkurēs par vietu ceturtās maiņas centra uzbrucēja postenī.

Rodrigo Ābols

Dzimis: 1996. gada 5. janvārī

Augums: 191 cm, svars 85 kg

Pozīcija: uzbrucējs

Klubs: Portlendas Winterhawks (WHL)

PČ: 1 reize, 7 spēles, 0 p.

Komentārs: līdzīgi kā pirms gada, ar rezultatīvu sniegumu pārbaudes spēlēs nopelnīja biļeti braucienam uz pasaules čempionātu. Pērn Prāgā vārtu garšu nesajuta. Jādomā, ka otrajā reizē būs lielāka pārliecība. Pēc spēlēšanas Kanādas junioru līgā vajadzētu būt arī fiziski nobriedušākam kontakta spēlei.

Vitālijs Pavlovs

Dzimis: 1989. gada 17. jūnijā

Augums: 190 cm, svars 98 kg

Pozīcija: uzbrucējs

Klubs: Rīgas Dinamo (KHL)

: 1 reize, 6 spēles, 0 p.

Komentārs: nepārliecināja pārbaudes spēlēs. Ir labi auguma parametri, taču sagatavošanās ciklā izskatījās smagnējs. Līdzīgi kā Freibergs, pēdējos divus čempionātus izlaida, jo bija pozitīva dopinga prove. Nevienmērīgs sniegums. Potenciāls ir krietni lielāks.

Aleksejs Širokovs

Dzimis: 1981. gada 20. februārī

Augums: 180 cm, svars 89 kg

Pozīcija: uzbrucējs

Klubs: Aļmetjevskas Ņeftaņik (VHL)

: 9 reizes, 53 spēles, 11 (6+5) p.

Komentārs: uzvarēja Krievijas augstākās līgas (VHL) čempionātā un pēc divu gadu pārtraukuma saņēma ielūgumu ierasties izlases treniņnometnē. Tehnisks spēlētājs ar pamatīgu pieredzi, tomēr ir bažas, vai neatpaliks ātrumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pēc tam būs kūka

Koncertzāles Cēsis mākslinieciskā vadītāja Inese Zagorska (66) par koncertzāles 10 gadu jubileju, kultūras harmoniju, vēstures mantojumu, jaunām tradīcijām un nākotni.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?