Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Svētdiena, 24. novembris
Velta, Velda

Nu, kur vēl latviskāk?

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Siltie grūbu salāti ar liellopu gaļu, marinētiem

Četrām personām vajadzēs: 350 g liellopu šķiņķa, 200 g grūbu, 100 g dzērveņu, 100 g sīpolu, 10 g pētersīļu, mazliet kinzas, ķiploku, sviesta, sāli un piparus pēc garšas. Marinādei: 350 g ķirbja, 1 ēd. k. etiķa, 3 ēd. k. cukura, 1 tējk. sāls, 1 krustnagliņu, 1/2 l ūdens
1. Iemarinē ķirbi: to sagriež vienādos gabalos, tad visas marinādes sastāvdaļas nedaudz pavāra, līdz ķirbis viegli mīksts.
2. Izmērcētas grūbas novāra gatavas.
3. Liellopu gaļu, sīpolus, ķiplokus sagriež kubiņos un apcep sviestā, pievieno sakapātus zaļumus, garšvielas, dzērvenes un marinētu ķirbi un vēl nedaudz apcep.
4. Visu kārto uz šķīvjiem un pasniedz.

Cūkgaļas cepetis ar ceptiem kartupeļiem un sautēti

Četrām personām vajadzēs: 1 kg cūkgaļas kakla karbonādes, 40 g eļļas, 1 kg kartupeļu, 20 g zaļumu, 10 g ķiploku, 1 kg skābu kāpostu, 1 ēd. k. tomātu pastas, sāli, cukuru, piparus pēc garšas
1. Cūkgaļu apcep no visām pusēm, ierīvē ar garšvielām, zaļumiem, ķiplokiem, tad ietin folijā un liek cepeškrāsnī 170'C. Cep 40 min.
2. Kartupeļus apcep uz pannas.
3. Kāpostus ar tomātu pastu sautē, līdz tie kļūst mīksti. Tad visu kārto uz šķīvja un pasniedz.

Skābā krējuma kūka ar aveņu ievārījumu

Divpadsmit personām vajadzēs: 6 olas, 400 g cukura, 320 g miltu, 500 g skābā krējuma (biskvītam), 2 citronu sulu, 1 tējk. cepamā pulvera, 200 g mīksta sviesta, 300 g aveņu ievārījuma un (smērēšanai starp kārtām) 300 g skāba krējuma
1. Olu dzeltenumus puto ar cukuru un sviestu, tad iesijā miltus un cepamo pulveri, pievieno citronu sulu un skābo krējumu, un beigās iecilā saputotus olu baltumus.
2. Masu liek formā un cep 180 grādos 40-50 min.
3. Tad kūku atdzesē un sagriež četrās kārtās. Starp kārtām smērē ievārījumu un skābo krējumu, un visu liek ledusskapī aptuveni uz vienu stundu, lai sastingst.
4. Beigās kūku ņem no formas ārā, dekorē un pasniedz veselu vai sagrieztu porcijās.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?