Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Nulles aizsardzība Slovākijā

Teicami par sniegumu aizsardzībā visai komandai un neapmierinoši - par bezzobaino uzbrukumu. Šādu vērtējumu Latvijas futbola izlasei varēja dot gan maču vērojušie līdzjutēji, gan valstsvienības galvenais treneris Marians Pahars. Ņemot vērā Slovākijas izlases spēcīgo sastāvu, ko apliecina arī iekļūšana Eiropas čempionāta finālturnīrā, Latvijas izlasei bezvārtu neizšķirts izbraukumā nav slikts rezultāts. Sevišķi, ja ņem vērā, ka patiešām labu vārtu gūšanas iespēju pretiniekiem nemaz nebija. Taču uzbrukuma potenciāls Aleksandra Cauņas un Denisa Rakela prombūtnē lika vilties.

Interesanti, ka Cauņas neatrašanos izlases rīcībā iepriekš skaidroja ar pussarga savainojumu, tomēr jau sestdien viņš Maskavas CSKA kreklā pārbaudes mačā guva vārtus. Kā iniciatīva bija nedoties palīgā izlasei - kluba vai paša spēlētāja, nav skaidrs.

Tomēr abu līderu prombūtne deva iespējas Paharam pārbaudīt citas opcijas. Denisa Rakela vietā uzbrukuma labajā malā sākumsastāvā bija Francijas klubā Metz bez spēļu prakses palikušais Jānis Ikaunieks, bet otrā flangā valstsvienībā debitēja Pahara mīlulis kopš U-21 izlases vadīšanas laikiem - Roberts Savaļnieks. Pēdējais izcēlās ar lielu darba apjomu un lietderību savā laukuma pusē, taču ne jau nu tikai tas tiek gaidīts no uzbrūkošā bloka spēlētāja. Un tieši pretinieku laukuma pusē varēja vēlēties vairāk gan no Savaļnieka, gan Ikaunieka.

Vēl viena neierasta izvēle sākumsastāvā bija Arta Lazdiņa iekļaušanās tajā. Agresīvais un mobilais balsta pussargs acīmredzot tika sūtīts laukumā vairāk bumbas atņemšanai laukuma centrā, kas laikam arī izdevās, ja ņem vērā, ka slovāki Latvijas izlases aizsargu priekšā pie bīstamām vārtu gūšanas iespējām netika, un Latvijas izlases vārtsargam Andrim Vaņinam tajā spēlē nebija daudz darba.

Pēc mača Slovākijas galvenais treneris Jans Kozāks prognozēja, ka viņa vadītās komandas nākamā pārbaudes spēle (pret Īriju) stipri atšķiršoties no spēles ar Latviju, jo tad futbolu centīšoties spēlēt abas komandas. Arī Latvijai gaidāma pavisam cita rakstura spēle - 29. martā, otrdien, pret Gibraltāra izlasi Pahara vadītā komanda lūkos pārtraukt 13 spēļu sēriju bez uzvaras.

Uzreiz pēc mača Slovākijā izlasei pievienojās 18 gadu vecais kreilis Vladislavs Sorokins, kurš var spēlēt jebkur kreisajā flangā un arī vidējā līnijā. Savdabīga izvēle - uzaicināt daudzsološu un perspektīvu aizsardzības tipa spēlētāju mačam pret FIFA rangā neesošo Gibraltāru. Sevišķi jau ņemot vērā, ka kreisās malas aizsargs Vitālijs Maksimenko bija viens no labākajiem Latvijas izlasē spēlē Slovākijā. Artūrs Zjuzins un Valērijs Šabala pēc mača Trnavā norādīja, ka jāsāk arī uzvarēt, nevis tikai krāt neizšķirtus. «Kā mēs aizsargājamies - visi kopā, tāpat mums arī jāspēlē uzbrukumā - visiem kopā, kompakti,» Zjuzins norādīja, kas jāuzlabo izlases sniegumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Latvija 0

Pārbaudes spēle futbolā
Latvija: Vaņins - Gabovs, Dubra, Gorkšs, Maksimenko - Tarasovs (Jagodinskis 90.), Zjuzins (Šabala 66.), Lazdiņš - J. Ikaunieks (A. Višņakovs 57.), Rudņevs (Karašausks 81.), Savaļnieks (Laizāns 76.)

Pievērs uzmanību!

Gibraltāra izlase ir UEFA biedru pulkā, taču nav FIFA atzīta valstsvienība, tāpēc Pasaules kausa kvalifikācijā nepiedalās, bet Eiropas čempionātu kvalifikācijā - gan
Pirmajā oficiālajā pārbaudes spēlē Gibraltārs spēlēja 0:0 ar Slovākiju. Tas notika 2013. gada 19. novembrī
17 oficiālās starptautiskās spēlēs Gibraltāra izlase izcīnījusi tikai 1 uzvaru (1:0 pār Maltu) un trīs neizšķirtus. Tās visas bija pārbaudes spēles, bet kvalifikācijas mačos Gibraltāram ir tikai zaudējumi
Pēdējā spēlē Gibraltārs šīgada 23. martā noturēja bezvārtu neizšķirtu pret Lihtenšteinu
Mačs Gibraltārs - Latvija tiks aizvadīts uz mākslīgā seguma

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pēc tam būs kūka

Koncertzāles Cēsis mākslinieciskā vadītāja Inese Zagorska (66) par koncertzāles 10 gadu jubileju, kultūras harmoniju, vēstures mantojumu, jaunām tradīcijām un nākotni.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?