Ja cilvēks audzē dārzeņus, tad regulāri daudz kustas un uzturas svaigā gaisā, turklāt var kontrolēt, cik daudz ķīmijas audzēšanas procesā saņem dārzeņi, vai pat nelietot to vispār. Uzturzinātnieks Zigurds Zariņš teic, ka jācenšas mazināt organismam uzliktā piesārņojuma nastu, «ko veidojam, ēdot pārtiku ar ķīmiskām piedevām, elpojot piesārņotu gaisu, lietojot alkoholu. Piesārņojumam organismā sasniedzot kritisko robežu, cilvēkam sašķobās veselība tur, kur ir vājākais punkts, - vienam parādās nieru darbības traucējumi, citam - aknu problēmas, vēl citam - onkoloģiskā saslimšana. Tāpēc svarīgi rūpēties par veselīgu pārtiku», skaidro uzturzinātnieks.
Ja pašam nav sava dārza vai arī nepiemīt dārzkopja talants, tad ieteicams pirkt un uzturā lietot Latvijā audzētus, sezonai atbilstošus dārzeņus, jo tie ir visvērtīgākie veselībai, uzsver dietoloģe Lolita Neimane. Pavasarī noteikti nevajadzētu pārtikt no pusfabrikātiem, no ātri šķīstošām zupām, bet gatavot gardas, veselīgas Latvijas dārzeņu zupas un salātus no vietējām dārza veltēm, iesaka L. Neimane.