Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Pašvaldības gaida jaunos uzņēmējus

Tā ir ļoti laba un vērtīga programma, par atbalstu reģionālo biznesa inkubatoru izveidei un darbībai teic Dienas aptaujātie pašvaldību vadītāji. Šopavasar Diena jau rakstīja, ka atšķirīgs viedoklis gan ir kādreizējiem biznesa inkubatoru privātajiem operatoriem, kuri akcentēja ierastās sistēmas izjaukšanu un pārāk lēnu jaunas sistēmas veidošanu.

Individuālas programmas

«Jauno uzņēmēju atbalstam reģionālajos biznesa inkubatoros šajā plānošanas periodā būs pieejami 25,7 miljoni eiro, kā arī 7,1 miljons eiro radošo nozaru inkubatoram Rīgā. Plānots, ka programmas ietvaros līdz 2023. gada 31. decembrim tiks atbalstīti aptuveni 250 komersantu. Reģionālie biznesa inkubatori darbosies Daugavpilī, Jēkabpilī, Jelgavā, Jūrmalā, Liepājā, Rēzeknē, Valmierā un Ventspilī, kā arī Kuldīgā, Ogrē un Madonā,» stāsta Ekonomikas ministrijas pārstāve Evita Urpena.

Gan Madonas novada domes priekšsēdētājs Andrejs Ceļapīters, gan Rēzeknes domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs uzsver, ka šajā plānošanas periodā izdevies izvairīties no pagājušā perioda kļūdas, kad biznesa inkubatora pakalpojumus sniedza privātie uzņēmēji. A. Bartaševičs bilst, ka tad bija vērojami visādi «dīvaini projekti, kas tika atbalstīti inkubatoros».

E. Urpena skaidro, ka atbalstu biznesa inkubatoros varēs saņemt arī tikko uzņēmējdarbību sākuši komersanti, kuriem būs pieejams tā dēvētais pirmsinkubācijas atbalsts, kura ietvaros varēs saņemt biznesa idejas novērtējumu un palīdzību biznesa modeļa sagatavošanai. Savukārt inkubācijas atbalsts paredz telpu nodrošinājumu, mentora pakalpojumus, atbalstu biznesa plāna izstrādē, kā arī finansējuma un klientu piesaistē.

Telpas jau iedalītas

A. Bartaševičs stāsta, ka Rēzeknes pašvaldība biznesa inkubatoram jau ierādījusi telpas pilsētas centrā un pašlaik tiek veidota darbinieku komanda. «Īpaši šai programmai mēs vēlētos piesaistīt jauniešus līdz 25 gadu vecumam. Interese no potenciālajiem jaunajiem uzņēmējiem jau ir. Turklāt mēs līdztekus biznesa inkubatora programmai veidojam arī telpas ražotnēm, kur jaunie uzņēmēji pēc inkubācijas perioda varēs strādāt,» stāsta A. Bartaševičs.

Arī A. Ceļapīters bilst, ka telpas jau nodrošinātas, arī darbinieki ir atrasti un jau zināmi atsevišķi jaunie uzņēmēji, kuri vēlētos šo pakalpojumu izmantot. Arī Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa teic, ka uz šo programmu liek lielas cerības. Iepriekš «no biznesa inkubatora izauga un attīstījās tādi uzņēmumi kā Garšu laboratorija, kas ražo garšvielas, koka skrejriteņu ražotājs Dip Dap, kā arī tekstilpreču ražotājs ZigZag Factory. Esmu pārliecināta, ka arī šī biznesa inkubatoru programma būs tikpat veiksmīga», stāsta I. Bērziņa.

Gaida otro kārtu

Cēsīs programmas pirmajā kārtā nav paredzēts veidot reģionālo biznesa inkubatoru, taču novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs teic, ka gaida otro kārtu, kad inkubatori tiks izveidoti visos attīstības centros. «Labā ziņa ir tā, ka arī pašlaik biznesa inkubatora atbalstu varēs saņemt uzņēmēji, kuriem telpas atrodas citur, piemēram, jaunie Cēsu uzņēmēji varēs saņemt Valmieras biznesa inkubatora pakalpojumus. Taču, protams, mēs gaidām uz programmas otro kārtu, kad biznesa inkubators tiks atvērts arī pie mums, jo daudziem jaunajiem biznesa uzsācējiem svarīgs ir telpu nodrošinājums, kuru piedāvā inkubatori,» uzsver J. Rozenbergs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?