Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Pauls tomēr būs Jaunā viļņa žūrijā

Par spīti batālijām Jūrmalas domē par to, kurš saimniekos Jūrmalas koncertzālē un ēdinās koncertzāles viesus, ikgadējais konkurss Jaunais vilnis nekādus šķēršļus neredz. Atbilstoši pēdējam domes lēmumam konkursa organizētāji nolēmuši ēdinātājus meklēt savā konkursā. Beidzot atrisinājies arī «Raimonda Paula jautājums». Jau ziņots, ka Maestro pēdējos izteikumos minēja, ka no konkursa grib distancēties.

Sūdzas IUB

Diena jau ziņoja, ka īsi pirms Jāņiem Jūrmalas dome pieņēma lēmumu pārtraukt konkursu par sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu Dzintaru koncertzālē, arī VIP zonā, tādējādi atsakot tā uzvarētājfirmai SIA Priority līguma noslēgšanu. Epopeja par ēdināšanas zonu apsaimniekotāju sākās pēc tam, kad otra konkursa dalībniece - SIA Wanda un domniece Marija Vorobjova apstrīdēja konkursa rezultātus, norādot uz pārkāpumiem tā norisē. Rezultātā dome izlēma iznomāt koncertzāles ēdināšanas zonas pasākumu organizētājiem, kuriem pašiem būs jādomā, kā tās apsaimniekot. Strīds gan vēl nav galā. Piektdien firmas Priority valdes priekšsēdētājs Andris Tions vērsās Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) ar sūdzību par Jūrmalas domes lēmumu. Viņš sūdzas, ka dome pamatu apturēt konkursu ir radījusi mākslīgi un tas nav objektīvs, vēl ar šo lēmumu pašvaldība esot pārkāpusi virkni procesuālo normu un radījusi uzņēmumam zaudējumus.

«Kopumā zaudējumu apmērs ir aptuveni 320 000 latu, taču grāmatvedība to vēl precizē. Šo skaitli veido mūsu tiešie zaudējumi 50 000 latu, kuri radās, pārtraucot līgumu par labiekārtošanas darbu veikšanu Dzintaru koncertzālē, kā arī atrautā peļņa aptuveni 280 000 latu, ko uzņēmums būtu guvis, piecu gadu griezumā veicot apsaimniekošanas darbus,» paskaidroja Andris Tions.

Konkursa Jaunais vilnis pārstāvis izpilddirektors Igors Jefremovs Dienai norādīja, ka viņu lauciņā šāds iznākums neko nemainīs un jau tuvākajā laikā viņi paši atradīs VIP zonas apsaimniekotāju. «Lai to izdarītu, laika pietiek. Mēs neesam valsts iestāde, kurai jāievēro sarežģītas iepirkuma procedūras, bet gan uzņēmēji, kuri ātri un efektīvi atlasīs savām kvalitātes prasībām atbilstošāko restorānu,» viņš sacīja.

Zārks tukšs nepaliks

Jau ziņots, ka VIP zonuas biļetes jau tiek pārdotas. Regulārais festivāla apmeklētājs miljonārs Jūlijs Krūmiņš Dienai apliecināja, ka jau rezervējis galdiņu desmit personām uz piecām mūzikas konkursa dienām par desmit tūkstošiem latu. Viņu neuztrauc apstāklis, ka minētā galdiņa šobrīd koncertzālē vēl nemaz nav. «Zārks tukšs nepaliks. Tā ir ienesīga vieta. Ja šampanieti, kurš veikalā maksā 4-5 latus, tur tirgo par 200, tad to nišu ieņemt gribēs daudzi,» sacīja uzņēmējs, kurš Jauno vilni baudīs pie galdiņa ar sadarbības partneriem no Šveices un Krievijas.

Tukša vieta nepaliks arī žūrijas sastāvā. Par spīti saviem izteikumiem, ka festivāla organizēšanā vairs negrib piedalīties, uz Dienas jautājumu «Kāpēc?» atsmejot «Vai zināt, cik man gadu?», konkursa dibinātājs un žūrijas loceklis Raimonds Pauls tomēr būs. «Esmu kā spīlēs, mani no visām pusēm lūdz piedalīties vismaz žūrijas kolektīvā. Laikam jau tas būs jādara. Bet ar to Jūrmalu viss tik strauji mainās, ka neko nevar zināt,» sacīja R. Pauls un sarunas noslēgumā atzina, ka «turpat blakus» pie tā konkursa viņš vien stāvot.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

No Latvijas

Konkursā Jaunais vilnis, kas šogad notiks no 27. jūlija līdz 1. augustam, piedalīsies 17 dalībnieki no 12 valstīm. Latviju šoreiz pārstāves divi izpildītāji - grupa PeR un Lady's Sweet. Zināms, ka viesu statusā šogad Jaunajā vilnī uzstāsies blūza dziedātāja Tonija Brekstone, dziedātāja Lara Fabiāna, itāļu tenors Alesandro Safina un dziedātājs Engelberts Humperdinks

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?