Pavasaris laužas ēdienkartē
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Laša karpačo ar baltajiem sparģeļiem un skābeņu m
Četrām personām vajadzēs: 600 g laša filejas, 400 g sparģeļu, 30
g rukolas, 1 olu, 100 g eļļas, 20 g svaigu skābeņu, 4 ķirštomātus,
sāli, piparus un cukuru
Laša fileju sagriež plānās šķēlītēs,
liek starp 2 pārtikas plēves loksnēm un ar gaļas āmura plakano daļu
izdauza pavisam plānas, tad izgriež vajadzīgo formu un liek uz
šķīvja.
Olas dzeltenumu liek blenderī un, pamazām lejot klāt
eļļu, blenderē, uz beigām pieliek garšvielas un skābenes.
Sparģeļus nomizo un liek verdošā ūdenī uz 3-5 min.
Visu
kārto uz šķīvja un pasniedz.
Upes forele ar dārzeņu un meža ķiploku kārtojumu
Četrām personām vajadzēs:
4 foreles, 2 paprikas, 2 cukīni, 2
baklažānus, 2 tomātus, 20 g meža ķiploku (lakšus), 150 g sviesta,
20 g lociņu, pavisam nedaudz diļļu un ķiploku, sāli, cukuru un
piparus
Forelei izņem muguras asaku, atstājot galvu un asti,
zivi apsāla, appiparo un liek krāsnī 165 °C aptuveni uz 12-15
min.
Paprikai izņem sēklas un liek cepeškrāsnī 200 °C, kamēr
paliek melna, tad izņem, ieliek celofāna maisiņā un pagaida, lai
nedaudz atdziest. Tā būs vieglāk noņemt mizu. Cukīni un baklažānus
sagriež plānās šķēlēs un apcep uz pannas. Tad baklažānus, cukīni,
tomātu šķēles, papriku un lakšus liek kārtās, apkaisot ar
garšvielām, un ievieto cepeškrāsnī 175 °C uz aptuveni 10
min.
Sakapā zaļumus un ķiplokus un ieber izkausētā sviestā,
pieliek sāli un piparus.
Kārtojot uz šķīvja, dārzeņus liek
starp abām zivs filejām, pārlej ar zaļumu sviestu un pasniedz.
Siera kūka ar auzu pārslu cepumiem un zemeņu mērc
Četrām personām vajadzēs: 200 g Filadelfijas siera, 200 g saldā
krējuma, 1 olu, 1/2 citrona, 50 g cukura, 100 g auzu pārslu cepumu,
200 g zemeņu, piparmētru lapiņas
Olas dzeltenumu saputo ūdens
peldē, pievieno sieru, sarīvētu citrona mizu un ar cukuru saputotu
saldo krējumu, visu samaisa un pilda trauciņos. Vidū kārto auzu
pārslu cepumus un pārlej ar sablenderētām zemenēm, dekorē ar
piparmētrām.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri