Sastāvdaļas 3 porcijām: 600 g palielu kartupeļu, 3 ēd. k.
olīveļļas, pēc garšas - pipari, sāls, čili pulveris, rozmarīns.
Jogurta ķiplokmērcei ar zaļumiem: 150 g jogurta bez piedevām, 50 g
vieglas salātu majonēzes, 1 ēd. k. baltā balzametiķa, šķipsniņa
cukura, sāls, svaigi malti melnie pipari, 1-2 ķiplokdaiviņas,
dilles
1. Kartupeļus nomazgā un gareniski sagriež aptuveni
centimetru plānās šķēlēs (mizot nevajag).
2. Dziļā šķīvī samaisa
trīs ēdamkarotes olīveļļas ar sāli, pipariem, čili pulveri un
rozmarīnu. Šajā maisījumā apmērcē kartupeļu šķēles un liek uz
cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep līdz 200 grādiem
sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 30 minūšu - ja nepieciešams, apgriež
šķēles uz otru pusi un vēl minūtes 10 pacep.
3. Kamēr kartupeļi
cepas, pagatavo jogurta mērci: jogurtu samaisa ar majonēzi,
balzametiķi, smalki sakapātām dillēm (var ar lociņiem), sāli,
pipariem, pievieno arī caur spiedi izspiestu ķiplokdaiviņu. Būs
garšīgāk, ja mērcei ļaus mazliet ievilkties. Pasniedz atdzesētu ar
siltām kartupeļu šķēlēm.