Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Pilsētā ienāk egles, vārtus ver tirdziņi

Diāna Kārkliņa

Sarkanbaltsarkanos karogus Rīgas ielu rotājumos nupat kā nomainījušas Ziemassvētku lampiņu virtenes, un līdz ar Pirmo Adventi pilsētā sākuši darboties arī Ziemassvētku tirdziņi, kur ik gadu var gan noķert svētku sajūtu vēl pirms pašiem svētkiem, gan atrast kādu dāvaniņu tuviniekiem.

Doma laukumā pagājušajā svētdienā tika iedegta Rīgas galvenā egle. Turpat darbojas arī Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš, kas šogad apvieno vairāk nekā 100 tirgotāju no visas Latvijas. Apmeklētāji var baudīt piparkūkas, karstvīnu, karsti kūpošus kāpostus ar desiņām, kā arī nogaršot un iegādāties dažādus citu valstu gardumus. Dāvanu izvēlē šogad tradicionālo piedāvājumu papildina īpaši radoši izstrādājumi. Tirdziņā līdz pat 31. decembrim būs atvērts arī Latvijas pasta namiņš, kur varēs nosūtīt svētku apsveikumu vai vēstuli Ziemassvētku vecītim ar oriģinālām pastmarkām un Pasta namiņa zīmogu. Kultūras programmas ietvaros Doma laukumā pieejamas radošas aktivitātes, ko piedāvā projekts Ziemas piens. Pirmās trīs decembra nedēļas otrdienu un trešdienu vakaros notiks radoša darbošanās mākslinieku vadībā, bet ceturtdienās - akustiskie koncerti. Piemēram, šodien no plkst. 18.00 līdz 20.00 lieli un mazi varēs radīt sniegpārsliņas un Ziemassvētku dekorus kopā ar mākslinieci Maiju Graudiņu, bet 3. decembrī no plkst. 18.00 baudīt siltu tēju kopā ar dziedātāju Kārli Kazāku. Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņa kultūras programmu sīkāk var izpētīt www.vzt.lv.

Svētku tirdziņi sākuši darboties arī Līvu laukumā un Esplanādē (te jau otro gadu apskatāma arī Trušu karaliste). Tāpat sezonu atklājuši Kalnciema kvartāla Ziemassvētku tirdziņi, kuros, sākot no 5. decembra, zemnieki un amatnieki savus darinājumus piedāvās visās decembra nedēļas nogalēs - katru sestdienu un arī svētdienu no plkst. 10.00 līdz 16.00. Tirdziņos būs nopērkamas ne vien oriģinālas dāvanas un našķi, bet arī eglītes un to dekori. Līdz 27. decembrim turpat blakus galerijā varēs apmeklēt mākslas darbu izstādi-pārdošanu Mākslas medības Premium, kurā būs iespēja iegādāties iecienītu Latvijas mākslinieku mākslas darbus. Notiks arī aktivitātes ģimenēm ar bērniem: koncerti, cirka un teātra izrādes-šovi, balets un baleta meistarklases, grāmatu atvēršanas svētki un dažādas radošās darbnīcas. Pilna programma - www.kalnciemaiela.lv.

Savukārt visas Rīgas mērogā norisināsies jau sesto gadu notiekošais vides dizaina objektu festivāls Ziemassvētku egļu ceļš. To svinīgi atklās 4. decembrī plkst. 18.00 ar svētku egles Rīgas vitrāžas iedegšanu 11. novembra krastmalā, bet festivāla objekti - profesionālu mākslinieku, radošo industriju pārstāvju un mākslas studentu veidotas 43 oriģinālas egles no visdažādākajiem materiāliem - Rīgas ielās būs aplūkojami visu decembri un līdz pat 10. janvārim. Ceļvedis - www.eglufestivals.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pēc tam būs kūka

Koncertzāles Cēsis mākslinieciskā vadītāja Inese Zagorska (66) par koncertzāles 10 gadu jubileju, kultūras harmoniju, vēstures mantojumu, jaunām tradīcijām un nākotni.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?