Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 17. novembris
Uga, Hugo, Uģis

Pirmais zaļums šķīvī, ne vāzē

Beidzot, beidzot sācies silts pavasaris, un visi zaļumi spraucas laukā no zemes. Šo apstākli nedrīkst atstāt neievērotu, un šķīvjos jākrauj pēc iespējas vairāk no tā, ko saule no dobēm dzen laukā ziemā zaudēto spēku atjaunošanai. Jaunatvērtā restorāna Ladig's Cafᅢᄅ šefpavārs Ingmārs Ladigs saviem ēdējiem piedāvā ne tikai svaigus zaļumus, bet arī gan Kurzemes jūrmalā zvejotu mencu, gan jauno rabarberīšu kūku. Gardi gan!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Rabarberu Napoleona bezē

4 PERSONĀM VAJADZĒS: 4 olu baltumus, 4 tējk. pūdercukura, 1 tējk. etiķa, 800 g rabarberu, 150 g cukura, 5 olu dzeltenumus (vaniļas mērcei) 250 g zemeņu, 100 g cukura sīrupa, svaigu piparmētru dekorēšanai. Vaniļas mērcei: 500 g saldā krējuma, 10 olu dzeltenumus, 10 ēd. k. cukura.
Olu baltumus saputo ar pūdercukuru, līdz izveidojas stingras putas, pievieno etiķi, samaisa, uzziež formas veidā uz pergamenta papīra un cep 90 grādu temperatūrā, līdz cepumi sausi.
Rabarberus nomizo, sagriež vienādās daļās, pārkaisa ar cukuru, katliņā sutina mīkstus. Uz caurdura nokāš lieko šķidrumu.
Vaniļas mērce: uzvāra 0,5 l saldā krējuma un 0,5 l piena. Saberž 10 olu dzeltenumus ar 10 strīķētām ēdamkarotēm cukura, tur iemaisa uzvārītu piena un saldā krējuma
maisījumu pievieno vaniļas cukuru, atdzesē.
Zemenes sakuļ ar cukura sīrupu (tam cukuru uzvāra ar mazāku daudzumu ūdens).

Bez nosaukuma

4 PERSONĀM VAJADZĒS: 200 g spinātu lapu, 4 svaigus mazos gurķus, 8 redīsus, pa 1 saišķītim pētersīļu, bazilika
un diļļu, 4 ēd.k. olīveļļas, sāli un cukuru pēc garšas,
2 tējk. parastā vai baltvīna etiķa
Dārzeņus nomazgā, spinātu lapas ar asu nazi sagriež salmiņos (šifonādes sagriešanas veids). Gurķus un redīsus arī sagriež salmiņos, sajauc ar zaļumiem un dārzeņiem, liek uz salātu šķīvja un pārlej ar mērci. Mērce: sāli un cukuri sajauc ar etiķi un lēnām iemaisa olīveļļu.

Bez nosaukuma

4 PERSONĀM VAJADZĒS:
2 svaigas mencas (apmēram 800 g), 2 sīpolus, 200 g eļļu cepšanai, 4 ēd.k. pašu gatavotas sabriedušas rīvmaizes, 2 ēd.k. sviesta,
2 ēd.k. pētersīļu, tējk. citrona miziņu, 600 g jauno kartupeļu, saišķītis maurlociņu, sāli un piparus pēc garšas, svaigi izspiestu citrona sulu.
Rīvmaizei: mājā sažuvušās maizes doniņas izkaltēt un sarīvēt uz rokas rīves.
Mencai notīra zvīņas un sadala zivi uz pusēm. Iesaku asaku neizņemt, jo, gatavojot zivi ar centrālo asaku, garša būs sulīgāka un zivs izskatīsies labāk. Mencu apkaisa ar sāli un pipariem, pievieno nedaudz citronu sulu un apcep uz pannas no ādas puses, tad zivi apgriež uz otru pusi. No rīvmaizes sagatavo panējumu - pievieno sviestu, zaļumus, pētersīļus un citrona miziņu. Šādi sagatavotu rīvmaizi ar ēdamkaroti liek uz zivs ādas puses un cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā 10 minūtes.
Pasniedz ar novārītiem jaunajiem kartupeļiem un mērci.
Maurlociņu mērces:
saldo krējumu novāra, lai mazliet sabiezē, pievieno
sāli un piparus, pirms pasniegšanas iemaisa sasmalcinātus maurlociņus.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?