Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Portāls Skolas.lv joprojām dīkstāvē

Pirms pusgada, kad Diena rakstīja par skolu portāla Skolas.lv darbības aizkavēšanos, Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) Dienai sacīja, ka maija beigās visas problēmas būs atrisinātas un portāls varēs sākt savu cīņu par auditoriju. Ministrijai mērķis ir liels - sasniegt 500 000 lietotāju. Tomēr joprojām ir vairākas aizķeršanās. Aktīvu portāla darbību plānots sākt vien janvārī.

Skolas.lv tika veidots ar mērķi atvieglot skolotāju, skolas administrācijas, vecāku un pašu skolēnu ikdienu, nodrošinot vairākus e-pakalpojumus. Lai arī portāls sāka darboties jau 2008. gadā, tā sākotnējā versija izrādījās neveiksmīga, līdz ar to tika uzsākta projekta otrā attīstības kārta, kas noslēdzās pērn novembrī. Tomēr portāls vēl īsti netika atvērts lietošanai, jo bija sarežģījumi ar serveru nodrošināšanu un nebija cilvēku, kas koordinētu portāla attīstību un skolu piesaisti. Šobrīd ir pagājis pusgads, bet tikai tagad ir izlemts, ka atbildību par portāla darbību uzņemsies Valsts izglītības satura centrs (VISC). Tomēr līgumi vēl nav noslēgti un nav arī zināmi konkrēti cilvēki, kuri būs iesaistīti portāla uzturēšanā un aktualizēšanā.

Dienai pastāstīja IZM resora informācijas un komunikācijas tehnoloģiju vadītājs Ainārs Sviklis, šobrīd starp ministriju un VISC notiek sarunas par to, kā vislabāk nodot sistēmu VISC, lai tas varētu sākt organizēt funkciju un satura papildināšanu, kā arī mācību materiālu ievietošanu. Viņš arī pastāstīja, ka šim mērķim VISC piešķirti 70 000 latu. Tomēr patlaban nav zināms, kā nauda tiks tērēta. A. Sviklis pieļauj, ka tā varētu tikt novirzīta darbinieku algām vai citiem ieguldījumiem, piemēram, mārketinga aktivitātēm. Arī VISC pārstāve Diāna Ļaha neko sīkāk nevarēja pastāstīt, jo aizvien notiek tikai sarunas ar ministriju.

Lai gan portāls vēl aktīvi nedarbojas, A. Sviklis atzīmē, ka ikviena skola jau varot to izmantot. Izglītības iestādei esot vien jāpiesakās IZM vai jāizmanto E-klase.lv vai Mykoob.com piekļuves dati. Diena gan pārliecinājās, ka portālā lielas aktivitātes nav. Tāpat kā pirms pusgada, aizvien pirmajā lapā kā izglītības un zinātnes ministrs ir norādīts Roberts Ķīlis, un pēdējā ziņa portālā publicēta jūlija sākumā. Savukārt, pieslēdzoties ar skolai piešķirto paroli, lielākā daļa portāla sadaļu ir tukšas. Līdz ar to tā pienesums pagaidām liekas niecīgs, samērojot ar portāla izveides izmaksām - aptuveni 3,3 miljoniem latu.

Piecus gadus, kamēr Skolas.lv bija iestrēdzis pilotversijā, privātie uzņēmēji attīstīja citas līdzīgas interneta vietnes, piemēram, E-klase.lv un Mykoob.com, kuras skolotāji aktīvi izmanto. Līdz ar to jaunajam projektam varētu būt grūtības piesaistīt auditoriju. Tomēr A. Sviklis uzskata, ka pusmiljons lietotāju ir sasniedzams lielums, ņemot vērā skolotāju, skolēnu un viņu vecāku skaitu.

Maijā, kad Diena rakstīja par skolu portāla Skolas.lv darbības aizkavēšanos, izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP) sacīja, ka neko labu par šo projektu neesot dzirdējis. Tagad sarunā ar Dienu viņš gan atzīst, ka, ņemot vērā projektā ieguldītos miljonus, tiekot meklēti labākie varianti, kā tam produktīvi darboties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?