Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Pusfināla ceļazīmju loterija

Mūžīgs ir jautājums, vai 11 metru sitieni pēc neizšķirta iznākuma pamata un papildu laikā ir meistarības pārbaudījums vai loterija. Euro 2016 ceturtdaļfināla spēles Polija - Portugāle (1:1, 3-5 pēcspēles sitienos) un Vācija - Itālija (1:1, 6-5 pēcspēles sitienos) uz šo jautājumu nepalīdzēja atbildēt.

Skaidrs, ka nepieciešama meistarība un aukstasinība, taču diez vai kāds nosauks pendelēs kļūdījušos Jakubu Blaščikovski, Tomasu Milleru, Mesitu Ezilu un citus par nepietiekami meistarīgiem. Ja nu tomēr jārod skaidra atbilde, šo rindu autors izvēlas apgalvojumu, ka piecu 11 metru sitienu sērija ir aukstasinības pārbaudījums, bet pēc tam sekojošie sitieni līdz pirmajai kļūdai - krievu rulete jeb loterija. Un tieši šādā veidā nepiekāpīgā Itālija sestdien izstājās no Eiropas čempionāta finālturnīra.

«Galvu augšā!» svētdienas rītā bija virsraksts uz itāļu La Gazzetta dello Sport vāka. «Pateicamies!» - uz poļu Przeglad Sportowy vāka piektdien. Tas tikai lieku reizi apliecina, ka par šādā veidā piedzīvoto izstāšanos no turnīra nevienam neceļas roka kaut ko pārmest. «Treneris jautāja, kurš grib sist [pendeles]. Krištianu [Ronaldu] bija pirmais, un es teicu, ka būšu otrais. Treneris man ticēja, un es biju pietiekami pārliecināts, lai izpildītu sitienu. Biju ļoti mierīgs, savākts, visu darīju kā vienmēr, izvēloties vienu stūri un sitot tajā,» par sevis izpildīto 11 metru sitienu sacīja 18 gadu vecais Renatu Sanšešs no Portugāles, kurš kļuva par pirmās ceturtdaļfināla spēles galveno varoni. Interesanti, ka daudz vairāk pieredzējušais izšķirošā 11 metru sitiena realizētājs Rikardu Kvarešma gan bijis nervozāks. «Spiediens bija milzīgs. Visa valsts bija manās rokās.» Gan portugāļu uzbrucējs Krištianu Ronaldu, gan viņu galvenais treneris Fernandu Santušs pēc spēles norādīja, ka pēcspēles sitieni vienmēr ir loterija. Interesanti, ka poļi izstājās no turnīra, nezaudējot neviena mača pamatlaikā, toties portugāļi tikuši pusfinālā bez nevienas uzvaras 90 minūtēs.

«Šī bija ļoti taktiska spēle abu komandu izpildījumā. Itālija ir ļoti spēcīga centrā, un mēs to neitralizējām. Ielaidām vārtus no pendeles, kas bija neveiksme. Nevaru iztēloties, ka Itālija būtu varējusi mums iesist no spēles,» pēc mača sacīja Vācijas izlases galvenais treneris Joahims Lēvs. Viņš izpelnījās futbola ekspertu atzinību par drosmīgo lēmumu mainīt taktisko izkārtojumu Itālijas dēļ. «Itālija atšķiras no Slovākijas. Tā spēlē ar diviem uzbrucējiem un diviem uzbrūkošiem malējiem pussargiem. Ir pārāk bīstami atstāt viņus četratā pret četriem. Uzreiz pēc Itālijas spēles ar Spāniju nolēmu, ka spēlēsim ar trim centra aizsargiem,» atklāja Lēvs. Zīmīgi, ka pēdējā reize, kad Lēva vadītā Vācija spēlēja šādi, bija pārbaudes spēle šī gada martā tieši pret Itāliju. Lēvs jau martā sapratis, kā uzveikt itāļus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Polija 1(3)
velsa 3
Vācija 1 (6)

Vārti: Levandovskis 2. - Sanšešs 33.
54% bumbas kontrole 46%
14 (5) sitieni (pa vārtiem) 21 (6)
Varonis: Renatu Sanšešs. Pirmoreiz spēlējot Portugāles izlases sākumsastāvā, 18 gadu vecais pussargs kļuva par trešo jaunāko vārtu guvēju turnīra vēsturē. Ceturtdaļfinālā (!) viņš panāca neizšķirtu un realizēja arī savu 11 metru sitienu.

Polija 1(3)
velsa 3
Vācija 1 (6)

Vārti: E. Viljamss 31., Robsons-Kanu 55., Vokss 86. - Naingolans 13.
48% bumbas kontrole 52%
15 (7) sitieni (pa vārtiem) 14 (4)
Varonis: Hals Robsons-Kanu. Šis uzbrucējs nebūt nav no tiem, kas rāda trikus ar bumbu pie kājām, taču uzvaras vārtus viņš guva pēc elegantas trīs beļģu apspēlēšanas pretinieku soda laukumā.

Polija 1(3)
velsa 3
Vācija 1 (6)

Vārti: Ezils 65. - Bonuči (11 m) 78.
59% bumbas kontrole 41%
13 (3) sitieni (pa vārtiem) 12 (3)
Varonis: Jonass Hektors. Artjoma Rudņeva jaunais kluba biedrs nebija pamanāmākais vīrs laukumā spēles gaitā, bet pēcspēles sitienos, kuros kļūdījās pat vislielākie meistari, viņš savu iespēju izmantoja.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?