Lai gan patiesībā par skābeņskābi galvu varēsim sākt lauzīt pēc Jāņiem. Tagad, maija vidū, visi rabarberi ir svaigi, mīksti un burtiski uzprasās tos apēst. Izmēģiniet restorāna Desiderata šefpavāra Māra Astiča receptes - kā garšo rabarbers ar anīsa zvaigzni. Un kā - rabarbers dārzeņu salātos ar panētu sieru. Vienkāršas receptes - īpaši ēdieni.
Rabarbers ar anīsa zvaigzni
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Rabarberu zupa ar vasaras ogām un saldējumu
Sastāvdaļas: 2 vidēji lieli rabarberi, 8 lielas zemenes, 3 ēd.
k. cukura, 3 ēd. k. medus, 1 anīsa zvaigzne, vaniļas pāksts vai
vaniļas cukurs, rozā pipari, ogas pēc izvēles un saldējums
pasniegšanai.
1. Rabarberus nomizo, un mizas ar abiem rabarberu
atgriezuma galiem liek vārīties sīrupā.
2. Sīrupu gatavo no
ūdens, 2 ēd. k. cukura, anīsa zvaigznes, vaniļas pāksts un
rabarberu mizām un atgriezumiem. Vāra apmēram 15 min.
3. Sīrupu
nokāš, tad liek vārīties vēl 10 min. Atdzesē.
4. Rabarberus
sagriež kubiņos, pievieno 1 ēd. k. cukura, medu un uzsilda 1-2 min.
katliņā. Atdzesē. Pievieno četras sagrieztas zemenes.
5. Šķīvī
vai citā porciju traukā liek rabarberus un zemenes, pārlej
atdzesēto sīrupu un pasniedz ar svaigajām ogām un saldējuma
bumbu.
Rabarberu drupačkūka
Sastāvdaļas: 3 rabarberi, 200 g cukura, 3 olu dzeltenumi, 300 ml
saldā krējuma, 1 ēd. k. cukura, medus vai kļavu sīrups, smilšu
mīklas pamatne, ogas, piparmētras un putukrējums dekorēšanai.
1.
Izcep smilšu mīklas pamatni, liek iekšā plāni sagrieztus rabarberus
ar cukuru un medu.
2. Pārlej olas, cukura un saldā krējuma
masu. Pārber smilšu mīklas drupatas, kuras palikušas pēc ieklāšanas
formiņā.
3. Cep 175 grādos, līdz virsiņa zeltaini brūna.
4.
Pasniedz ar ogām un putukrējumu. Pīrāgs ir supergards, kamēr silts,
taču arī atdzisis ir garšīgs.
Svaigu dārzeņu salāti ar rabarberiem un ceptu sie
Sastāvdaļas: 1 gurķis,
2 tomāti, 6 redīsi, buntīte
salātlapu, 1 plāni sagriezts rabarbers, olīveļļa,
baltvīna
etiķis, jebkurš mīkstais siers, kas viegli kūst - kamambērs,
Krievijas siers, Holandes siers vai mocarella, rīvmaize, milti un 1
ola panēšanai.
1. Sagriež gurķi, tomātus, redīsus un pievieno
plāni sagrieztu rabarberu, kurš pirms tam uz minūtēm 10 ielikts
ledus aukstā ūdenī - ūdenī, kurā iemesti ledus gabaliņi. Ledainais
ūdens drusku noņems rabarberu skābumu un padarīs raberberus
kraukšķīgākus, tie arī glīti sarullēsies.
2. Pievieno salātu
lapas un pārlej ar olīveļļu, baltvīna etiķi un pievieno sāli,
piparus.
3. Sieru sagriež porciju gabalos, iepanē:
milti-ola-rīvmaize-ola-rīvmaize.
4. Sieru cep lielā eļļas
daudzumā (fritē), līdz tas kļūst zeltaini brūns - siers pats sāks
«runāt» un teiks, ka ir jau gatavs ēšanai, eļļa sāks čurkstēt un
sprakšķēt (no siera izdalās mitrums, kurš sprakšķ).
5. Dārzeņu
salātus pasniedz ar svaigi cepto silto sieru.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!