Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Rīdzinieču trumpji spēcīgāki

Droši Latvijas čempionāta finālsēriju iesākušas favorītes TTT Rīga basketbolistes, kuras spēlē pret titulcīņu debitanti Vega 1/Liepāja (pirmajā spēlē 85:54) tiecas uz trešo titulu šajā sezonā un trešo Latvijas Sieviešu basketbola līgas čempionu kausu pēc kārtas. Šāds panākums nevienai no komandām nav izdevies kopš 2005. gada, kad pārtrūka tieši TTT Rīga piecu titulu sērija. Čempiones tiks noskaidrotas sērijā līdz trim uzvarām, otrā spēle sestdien notiks Liepājā.

Šosezon neierasti Latvijas čempionāta izšķirošās cīņas vērot bez Cēsu komandas līdzdalības, jo tā pēdējās astoņās sezonās septiņas reizes finālā izaicināja TTT Rīga, taču šosezon kluba vadībai ir citas prioritātes, tāpēc Uģa Viļuma rīcībā šosezon bija stipri atjaunināts sastāvs, ar kuru neizdevās nokļūt pat tuvu izslēgšanas turnīram. Finālā vieta tukša nepalika un ambīciju mazināšanās Vidzemē ļāva muskuļus pieaudzēt Kurzemē, uz kurieni pārcēlās vairākas bijušās Cēsu līderes: Ilze Jākobsone, Kristīne Silarāja un Ieva Vītola. Viņas papildināja jau esošo Vega 1/Liepāja komandas kodolu, turklāt sezonas izskaņā liepājniecēm pievienojās arī Latvijas valstsvienības uzbrucēja Dita Rozenberga, kas ļauj fināla debitantēm kaldināt nopietnus plānus cīņā pat par titulu.

Favorīšu statuss gan nemainīgi saglabājies TTT Rīga komandai, kas šosezon jau triumfēja Latvijas-Igaunijas čempionāta finālturnīrā, kur liepājnieces ieņēma trešo vietu, kā arī jaunizveidotajā Austrumeiropas Sieviešu basketbola līgā, kur Kurzemes komanda gatavojas startēt nākamsezon. Sekmīgais starts FIBA Eiropas kausā jau šobrīd rīdziniecēm sezonu varētu ļaut saukt par veiksmīgu, taču skaidrs, ka Latvijas čempionu titula neizcīnīšana pārvilktu treknu svītru gandarījuma sajūtai.

TTT Rīga nekautrējās jau no pirmajām minūtēm izdarīt spiedienu uz groza apakšu, kur pašreizējām čempionēm šķietami ir vislielākais pārsvars. Liepājniecēm nenācās viegli cīņā pret Zentu Meļņiku, Rūtu Veideri un Kristenu Menu. Ne velti rīdzinieces no tieša groza tuvuma guva vairāk nekā pusi (45 no 85) punktu un izcīnīja par 12 atlēkušajām bumbām vairāk. Zaudējumu cīņā zem groza Vega 1/Liepāja basketbolistēm neizdevās kompensēt ar precizitāti metienos no distances. Jākobsone trāpīja tikai vienu no 11, bet Silarāja - divus no desmit metieniem.

Rīdzinieces izšķirošo pārsvaru ieguva trešajā ceturksnī, kad neļāva pretiniecēm turpināt pirmā puslaika beigās iesākto pakaļdzīšanos, turklāt jau otrajā spēlē pēc kārtas ceturtdaļu ar veiksmīgu metienu no centra pabeidza Sidnija Kārtere. Līdzīgs trāpījums viņai izdevās arī nedēļas nogalē notikušajā Austrumeiropas Sieviešu basketbola līgas finālspēlē.

Sērija līdz trim uzvarām sestdien turpināsies Liepājā, kur mājinieču galvenajam trenerim Armandam Misum būs jāizdomā, kā mazināt rīdzinieču pārsvaru groza apakšā un uzlabot savu vadošo spēlētāju precizitāti. Tikmēr ceturtdien cīņā par trešo vietu TTT Juniores sāks sēriju pret RSU/Merks komandu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

TTT Rīga 85
Vega 1/Liepāja54

(21:13, 38:31, 64:45)
Latvijas Sieviešu basketbola līga
Fināla 1. spēle (sērijā 1-0)

TTT Rīga: Meļņika 16, Krastiņa 14, Eibele 8, Mena 8, Priede 2; Veidere 12, Kārtere 11, Kūlīte 8, Eglīte 4, Aizsila 2, Puriņa

Vega 1/Liepāja: Rozenberga 15, Petermane 10, Vītola 9, Silarāja 9, Jākobsone 5; Līne 2, Gertsone 2, Lipe 2, Lībeka, Meilus, Narubina, Ķergalve
23.IV sērijas 2. spēle Liepājā

Basketbols

Pēdējo piecu gadu LSBL medaļnieki
2015 TTT Rīga SK Cēsis RSU/Merks
2014 TTT Rīga SK Cēsis RSU/Merks
2013 SK Cēsis TTT Rīga Liepājas papīrs
2012 SK Cēsis TTT Rīga RTU/Merks
2011 TTT Rīga RTU/Merks LU

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pēc tam būs kūka

Koncertzāles Cēsis mākslinieciskā vadītāja Inese Zagorska (66) par koncertzāles 10 gadu jubileju, kultūras harmoniju, vēstures mantojumu, jaunām tradīcijām un nākotni.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?